Eindvoorstelling De Kleine Prins

07-07-2018 13:30 t/m 07-07-2018 21:15

Eindvoorstelling 'De Kleine Prins'

Dit jaar maken we een voorstelling over ‘De Kleine Prins’, het prachtige moderne sprookje van Antoine de Saint-Exupéry. Er is een matinee én een avondvoorstelling op zaterdag 7 juli in de Theaterzaal van de Hanzehof.

Het verhaal

Het verhaal gaat over een klein prinsje van een buitenaardse planeet. Hij woont daar samen met een mooie, maar tamelijk veeleisende bloem. Op een gegeven moment heeft de prins een beetje genoeg van zijn bloem en hij besluit op reis te gaan.
Hij bezoekt verschillende planeten waar hij de meest merkwaardige figuren tegenkomt:
een koning zonder onderdanen, zakenmannen die nergens tijd voor hebben, ijdeltuiten die alleen maar met zichzelf bezig zijn... Het kleine prinsje bekijkt alles met verwondering, humor en wijsheid.

Uiteindelijk belandt hij op de aarde, waar hij leert wat vriendschap is. Dan weet hij ook wat zijn band met de bloem ten diepste betekent. Met behulp van de slangen keert hij tenslotte weer naar huis terug.
De toneelrollen zijn ingedeeld door audities, we hebben Marlies Claasen als verteller, én heel bijzonder: we hebben dit jaar een live tekenaar, Gerard de Bruyne.

Projectweken

De Eindvoorstelling is ingestudeerd tijdens de Projectweken. Drie weken lang hebben we intensief samengespeeld of of gezongen in een ensemble, koor, orkest of band.  Aanmelden ging via het inschrijfformulier op www.muzecollectief.nl
We sluiten deze periode af met een matinee én een avondvoorstelling op zaterdag 7 juli in de Theaterzaal van de Hanzehof.

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Nieuw bestuurslid gezocht voor Stichting Muzehof!
    Klik op deze button voor meer info.