Projectweken De Kleine Prins

18-06-2018 00:00 t/m 07-07-2018 00:00

Projectweken

De jaarlijkse projectweken starten op 15 juni en duren tot de Eindvoorstelling op 7 juli 2018.

Thema

Le Petit Prince - het verhaal van het boekje 'De Kleine Prins' van Antoine de Saint-Exupéry.
Download hier de projectkrant en schrijf je in via de site van het Muzecollectief!

Projectweken - wat is dat?

Drie weken lang gaan we, in plaats van de gewone lessen, intensief samen spelen of zingen in een ensemble, koor, orkest of band. We sluiten deze periode af met een matinee én een avondvoorstelling op zaterdag 7 juli in de Theaterzaal van de Hanzehof. Dit jaar maken we met zijn allen een voorstelling over ‘De Kleine Prins’, het prachtige moderne sprookje van Antoine de Saint-Exupéry.
Het verhaal gaat over een klein prinsje van een buitenaardse planeet. Hij woont daar samen met een mooie, maar tamelijk veeleisende bloem. Op een gegeven moment heeft de prins een beetje genoeg van zijn bloem en hij besluit op reis te gaan. Hij bezoekt verschillende planeten waar hij de meest merkwaardige figuren tegenkomt: een koning zonder onderdanen, zakenmannen die nergens tijd voor hebben, ijdeltuiten die alleen maar met zichzelf bezig zijn… Het kleine prinsje bekijkt alles met verwondering, humor en wijsheid. Uiteindelijk belandt hij op de aarde, waar hij leert wat vriendschap is. Dan weet hij ook wat zijn band met de bloem ten diepste betekent. Met behulp van de slangen keert hij tenslotte weer naar huis terug.
De toneelrollen zijn inmiddels verdeeld, we hebben Marlies Claasen als verteller, én heel bijzonder, we hebben dit jaar een live tekenaar: Gerard de Bruyne. En dan is het nu tijd om je in te schrijven voor de muziek! Lees de projectkrant goed door en overleg ook met je docent en je ouders voor welk(e) project(en) je je gaat inschrijven. Bij enkele projecten gaan we ook nog knutselen.

Je kunt je tot uiterlijk 27 mei inschrijven.

Je mag natuurlijk aan meerdere projecten meedoen. Aanmelden gaat uitsluitend via het inschrijfformulier op www.muzecollectief.nl.
Partijen worden tijdig uitgedeeld en moeten thuis en in de les worden voorbereid.
Alle data en tijden vind je helemaal achterin de projectkrant. Wil je nog iets weten, vraag het je docent of stuur een mail naar: Gerdien Romeijn (projectleider) 
Veel plezier gewenst met het uitkiezen van een leuk project!

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Nieuw bestuurslid gezocht voor Stichting Muzehof!
    Klik op deze button voor meer info.