Cultuureducatie Met Kwaliteit (CMK)

Cultuureducatie met Kwaliteit (CMK)

Als kunstenaar, kunstvakdocent of cultuuraanbieder weet jij als geen ander dat school meer is dan rekenen en taal alleen. Jij gunt kinderen creativiteit en een open blik op de wereld. Door het maken en meemaken van kunst leren kinderen zichzelf en de wereld beter kennen. In een creatief proces kunnen ze gevoelens uiten, zich verwonderen en vaardigheden eigen maken. Scholen kunnen hiermee aan de slag met meerjarenprogramma Cultuureducatie met Kwaliteit (CMK). Voor de uitvoering van de programma zet Muzehof kunstenaars, kunstvakdocenten en/of cultuuraanbieders in die kennis hebben van procesgerichte didactiek.

Muzehof koppelt een vakleerkracht/kunstdocent aan een school. De school bepaalt zelf de discipline. De vakleerkracht gaat samen met de leerkracht procesgerichte lessen ontwerpen volgens een thema dat aansluit bij de leerlijnen van de school. Als vakdocent ga je met de leerlingen aan de slag of kun je een meer coachende rol aannemen. Zo help jij de leerkracht kunst en zaakvakken met elkaar te verbinden. Leerlingen worden in de lessen uitgedaagd om op onderzoek uit te gaan om hun eigen leervraag te beantwoorden.

Om kunstdocenten en cultuuraanbieders voldoende mogelijkheden te geven leerkrachten goed bij te staan in hun onderwijsvraag, organiseert Muzehof regelmatig cursussen werken in Cultuureducatie met Kwaliteit. Hierin krijg je meer informatie over, en oefen je in het ontwerpen van lessen volgens de procesgerichte didactiek. Daarnaast kun je er collega-kunstvakdocenten ontmoeten, zodat je ervaringen kunt uitwisselen.

Wil je ook werken scholen? Dan kun je opgenomen worden in onze kunstvakdocentenpoule. Neem hiervoor contact op met cultuurcoach Tim Pardijs.
Lees hier meer informatie over Cultuureducatie met Kwaliteit: https://cultuuroost.nl/kennis-en-actueel/cmk

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Vind ons leuk op facebook en blijf op de hoogte van onze nieuwtjes!