pianosnaren op de Muzehof

Méér Muziek inspiratie-pagina

Muziek Inspiratie-pagina

Méér Muziek in de Klas Lokaal Zutphen, Lochem, Brummen en Voorst

Muziektips voor thuis.

Muzehof heeft van alles verzameld voor diverse leefijden. Blijf in beweging en ontdek je talent thuis!

  • Muziek om thuis te doen
  • Voor kinderen, ouders, docenten...

Ben jij een kunstaanbieder/ -docent en heb je een leuk idee? Meld je dan aan bij Meer Muziek in de Klas Lokaal-coördinator Petra Bennis. En kijk op de speciale website

Wat kun jij als leerkracht doen in de klas?
Wij verzamelen de ideeën voor je, snel toepasbaar en laagdrempelig.
Kijk hieronder:

Met muziek aan de slag

Ouders opgelet! Muziek maken kan overal... en dus ook thuis! Moet je kind even wat energie kwijt? Wil je muziek combineren met vakken als rekenen of taal? Of wil je gewoon even gezellig met je kind aan de slag? Met de Méér Muziek in Huis-tips ontvang je om de dag een mail met praktische en informatieve muziektips speciaal voor thuis. Van muzikale energizers met Buddy Vedder en Ilse DeLange tot informatieve muziekvideo’s, geschikt voor de onder- tot en met de bovenbouw. Bekijk onze tussendoortjes en schrijf je in!

Basislesmateriaal Phion

Op deze pagina is allerlei lesmateriaal te vinden dat gaat over klassieke muziek en het symfonieorkest.Alle lessen worden via LessonUp op het digibord gegeven, ongeacht muzikale voorkennis. Ze zijn stapsgewijs opgebouwd, met muziekfragmenten en filmpjes, en staan vol leuke, actieve en leerzame opdrachten

Vlieg mee met Phion

Waarom wordt een film minder spannend als je het geluid uitzet? En waarom moet je soms huilen als je naar muziek luistert? Freek en Eric beantwoorden al jouw vragen, en nemen je mee in de wereld van Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel.

Muziekcoach/ Concertgebouw in de klas.

Op woensdag 27 januari vanaf 15.00 uur kun je via Facebookpagina Het Concertgebouw in de klas weer kijken naar een nieuwe Workshopmiddag! De muziekcoaches van Het Concertgebouw hebben filmpjes gemaakt met leuke muzikale activiteiten voor de hele basisschool. Na afloop kun je een hand-out met de uitwerking van alles lessen aanvragen. Van harte aanbevolen!

Muziekcoach / Maak je eigen winterbeat
Muziekles tijdens het thuisonderwijs? Natuurlijk! Met deze gratis toegankelijke tool van 123ZING kun je je eigen winterbeat componeren. Gebruik leuke samples zoals een knapperend haardvuurtje, een sneeuwbal, een ijspegel en een beker warme chocolademelk en maak zo een muzikaal winters tafereeltje.

Méér Muziek in Huis

Muziekles van Roel van Velsen, Buddy Vedder of Ilse de Lange? Bekijk de online muzieklessen van Schooltv en Méér Muziek in de Klas en ga aan de slag met de bijbehorende lesbrief. Hoe zing je bijvoorbeeld een liefdesliedje? Of hoe combineer je muziek met sport?

Muziek-Talent-Express

Probeer hier de gratis demo-versie uit van deze online muziekmethode.

Kunstlessen Thuis

Online muzieklessen. De verzamelbank zal steeds aangevuld worden met nieuw materiaal, dus houd onze site in de gaten!

Alle dagen klassiek!

Alle dagen klassiek! – De klassieke muziekkalender voor in de klas.

Home Schooling

Zit jij ook met je handen in het haar nu de scholen dicht zijn? Geen zin in rekenen, maar wel zin om iets leuks te leren? Een smoes nodig om een uurtje te mogen YouTuben? Hier is de oplossing: 3voor12's muziekles. Dit is de eerste les van 3voor12 Home Schooling, over videoclips.

123 Zing

Even tussendoor muziek maken of bewegen is altijd fijn, maar zeker in deze tijd is het ook een manier om alles even los te laten. Op deze pagina hebben wij liedjes en lessen voor je klaargezet. Plus extra muzikale activiteiten voor thuis.

 

Kleurplaat en hoorspel

Kleur hier een de mooie kleurplaat, stuur hem in en maak kans om dit mooie hoorspel. Hij is ook te koop via deze link!

Speel de Blob-opera

Poppetjes zingen de bas, tenor, alt en sopraan door te slepen omhoog/omlaag. D.m.v. kunstmatige intelligentie worden mooie harmonieën gemaakt. Je kan je muziekstuk ook opnemen en delen.

Orkest Kids

Op deze site van Stichting Educatieve Orkest Projecten vind je allerlei leuke muzikale opdrachten. Neem een kijkje in het instrumentenmagazijn of leer meer over componisten. Wist je dat de vrouw van de componist Haydn zijn manuscripten gebruikte om haar haar te krullen? Ook staan er links naar doe-dingen, zoals zelf een instrument maken.

Troef Theater 

Wat wordt er met z'n allen hard gewerkt om het thuisonderwijs vorm te geven! Er ontstaan prachtige initiatieven om elkaar te helpen en samen te werken. Afgelopen week hebben ook wij ons muzikale steentje bijgedragen; bodypercussie, luisterlessen, trommelen en liedjes zingen. De komende week gaan we hier mee door. Elke dag weer een nieuwe muzikale activiteit op onze site!

Zing es

Wil je weten zien hoe je een liedje aan kunt leren? Bekijk dan de voorbeelden en instructievideo’s van Zing es.

Chrome Music Lab

In het Chrome Music Lab kunnen kinderen met allerlei apps verschillende muziekaspecten ontdekken op een speelse manier.

Musication

Leuke meespeelvideo’s voor boomwhackers, ritme-instrumenten of gewoon bodypercussie.

Oren Open

Op Orenopen.nl stap je in de wereld van de musicus, van rapper tot dirigent.

LOL's

LOL's is een afkorting voor List of Links naar websites en muziek applicaties met betrekking op muziekeducatie in het basisonderwijs. De LOL's zijn een kant-en-klaar overzicht met verwijzingen naar websites met speelmateriaal. De overzichten zijn onderverdeeld in: 

Muziek - LOL's: een lijst naar websites met betrekking op muziekeducatie in het basisonderwijs

Zang - LOL's: een lijst naar websites met betrekking op zingen in het onderwijs

BiBu Muziek – LOL's: voor binnen-/buitenschoolse verbinding met verwijzingen naar websites met betrekking op deze verbinding

Muziek Apps: een lijst van apps met betrekking op muziekeducatie in het basisonderwijs.

LIMAI

Muziekeducatie voor het primair onderwijs, deskundigheidsbevordering en schoolprojecten.

Juf Zoë, juf Miriam, juf Eline, meester Olger en juf Maite sturen je wekelijks nieuwe muzieklessen waar je zelf thuis mee aan de slag kunt. Elke vrijdag vind je hier verse lessen. Veel plezier met zingen, spelen en dansen. Doe het samen met je ouders, broertjes of zusjes, of ga leef je in je eentje uit. Heb je vragen? Zijn er liedjes die je mist in deze lijst? Stuur ons een mailtje! Wil je een update als we nieuwe lessen online hebben staan? Abonneer je dan op het LIMAI muziek kanaal.

 

Follow amuse
Thuis aan de slag met muziek, dans of tekenen? Ons online lesmateriaal is nu gratis te gebruiken op desktop of tablet door ouders!

Toonzetters

Toonzetters wil graag iets betekenen voor alle kinderen thuis en wat is nu gezelliger dan heerlijk met elkaar muziek te maken. Doen jullie met ons mee? Iedere woensdag en vrijdag om 10 uur op onze facebookpagina!

Kleurplaat

Welke kinderliedjes zitten er verstopt in de kleurplaat?

‘We maken muziek’ lied

Zing 'We maken muziek', het Méér Muziek in de Klas Lokaal-liedje met behulp van deze link naar het You-Tube filmpje. Klik hier voor de clip.

Stichting Oorkaan

Op de website van jeugdmuziekgezelschap Oorkaan.nl staan allerlei kleur-en knutselprojecten en spelletjes. Bv. een fluitje maken, karaoke zingen en kwartetspel maken etc.

Wil je een hoorspel beluisteren?
Wie weet ga je er daarna wel een met je klas maken!

Online muziekdocent

Registreer je gratis en doe zelf lekker mee tijdens korte mee-doe-filmpjes van een muziekdocent. Check onderstaande links:

Zing zo online (groep 3,4,5)
123zing
Team Talento

Facebookinspiratie

Word lid van de Facebookpagina Inspiratie muziekles Primair Onderwijs

Muziekverenigingen

Muziekvereniging Advendo biedt alle groepen 5 en 6 van Lochem een slagwerkworkshop aan.

Muziekvereniging Apollo uit Laren bezoekt een basisschool in Laren.

Check de website van je lokale muziekvereniging en zie wat zij voor en met je klas kunnen doen.

Gratis Doe-Mee-Week

Kun je nog niks? Probeer het dan uit! Ieder jaar in de 3e week van september. 
Tijdens de Doe-Mee-Week kan iedereen aanschuiven met zijn instrument om mee te spelen in een ensemble, band, Zutphen Zingt Werelds-koor of orkest. 
Maar ook sommige muzieklessen, dans, theater en circus staan open voor nieuwsgierigen.

Muziekproject

Naar een concert? Workshops? Vraag naar de mogelijkheden aan je cultuurcoach of combinatiefunctionaris. Vooralsnog is dit op eigen kosten.

Muziek is een Taal 

Muziek en taal integreren in je les! 

Taalachterstand inlopen met deze lessen.

Kindermuziekweek

Vanaf 27 maart is heel Nederland tien dagen in de ban van muziek voor kinderen van 0 tot 12, ONLINE wel te verstaan.We hebben een divers en (gratis) online programma voor jullie samengesteld met veel verschillende dingen om jullie te activeren zelf muziek te maken, maar ook om te kijken en te inspireren. Hieronder vind je het blokkenschema. Je vindt bijna alle filmpjes direct op ons YOUTUBEKANAAL (vanaf het genoemde tijdstip), dus abonneer je snel!
Kijk terug of volg het programma op de site.

Online leskanaal Phion

Op www.phion.nl/basislesmateriaal vind je allerlei gratis muzieklessen die gaan over (klassieke) muziek en het symfonieorkest. Ook vind je hier de lessen ter voorbereiding op een bezoek aan Phion. Alle lessen worden via LessonUp op het digibord gegeven. De lessen vragen weinig voorbereiding, zijn stapsgewijs opgebouwd, met muziekfragmenten en filmpjes, en staan vol leuke, actieve en leerzame opdrachten waarbij de creativiteit van de leerlingen centraal staat.

Energizer

Hier vind je muzikale energieboosters van twee minuten van Ilse de Lange voor Meer Muziek in de Klas.

Museum Speelklok

Nu Museum Speelklok tijdelijk gesloten is, brengt het museum graag de muziek naar jullie huiskamers. Met behulp van orgelaapje Toon heb je zo alsnog een leuke en leerzame dag!

KidSite

Op deze site van Stichting Educatieve Orkest Projecten vind je allerlei leuke muzikale opdrachten. Neem een kijkje in het instrumentenmagazijn of leer meer over componisten. Wist je dat de vrouw van de componist Haydn zijn manuscripten gebruikte om haar haar te krullen? Ook staan er links naar doe-dingen, zoals zelf een instrument maken.
#muziek #po

Thuis met muziek 

Gemaakt door juf Pia & juf Dieuke muziekvakleerkrachten in het speciaal onderwijs. 30 Dagen muziek voor de kinderen die thuis zitten.

Ableton

In deze online omgeving krijgen kinderen online lesjes hoe je met sporen een muziektrack op kunt bouwen.

Muziekschool 

Kinderen vervelen zich niet als ze lekker bezig zijn met muziek.
Op deze pagina vind je leerzame muziekspellen, mixers, virtuele muziekinstrumenten, video's en veel meer. Als je vragen hebt mag je altijd contact opnemen. https://muziekinschool.yurls.net

Muziekmethode

Welke muziekmethode is er bij jou op school? Zoek een mooi lied of muziekstuk uit!

Of nog leuker- maak er een zelf!

Meer Muziek in de klas

Muziek maken kan overal... en dus ook thuis! En het leuke is dat je muziek makkelijk met verschillende vakken kan combineren. 

Wil je ouders inspireren hoe ze thuis samen hoe ze op een laagdrempelige manier aan de slag kunnen met muziek? Of wil je tips over hoe je muziek in je lessen kan verwerken? Schrijf je dan nu in voor de Méér Muziek in Huis-tips. Dan ontvang je wekelijks een mail met praktische en informatieve muziektips voor onder-, midden en bovenbouw.

Lessen

Kijk hier voor een lesvideo over muziek van Schooltv.

Klik hier voor lesbrieven en instructievideo’s.

Klik hier voor meer methoden, leerlijnen, lesmateriaal en publicaties.

Na schooltijd

Moedig de leerlingen aan mee te doen met buitenschoolse activiteiten! Bijvoorbeeld door lokale activiteiten in de nieuwsbrief op te nemen. Meer informatie hierover volgt.

Creatieve dierenmuziekmaskers

Maak eens dierenmaskers op de muziek van Le Carnaval des Animaux van Saint-Saëns.

Zie de Facebookpagina van Gerard de Bruyne voor inspirerende voorbeelden. Bekijk eens zijn website over bv. Het (muzikale) Kleurfeest 

Het Concertgebouw in de klas

Educatieprojecten voor groep 1 t/m 8.
Facebookpagina Het Concertgebouw in de klas; met lesideeën, filmpjes en energizers.

Muziektips voor leerkrachten

Leerkrachten opgelet! Muziek maken kan overal... en dus ook thuis! Wil je muziek combineren met vakken als taal of rekenen? Of wil je ouders tips meegeven om de kinderen even hun energie kwijt te laten kunnen? Abonneer je op de Méér Muziek in Huis-tips en ontvang wekelijks een nieuwsbrief met muzikale tips. Van muzikale energizers met Buddy Vedder en Ilse DeLange tot informatieve muziekvideo’s, geschikt voor de onder- tot en met de bovenbouw. Schrijf je nu in!

Méér Muziek in Huis-tips!

Haal muziek in huis en ga aan de slag met informatieve muziekvideo's of muzikale tussendoortjes! Speciaal voor leerkrachten, ouders en kinderen hebben heeft Meer Muziek in de Klas gratis muziektips op een rijtje gezet.

 

Metropole op School 

In de swingende leerlijn Metropole op School maken leerlingen van 4 tot en met 12 jaar in zes thema's per groep kennis met de muziek van het Metropole Orkest. De leerlijn Metropole op School gaat binnenkort uit hun assortiment. Daarom bieden zij het lesmateriaal nu gratis aan. Je betaalt slechts de verzend - en administratiekosten. Bestel snel, voordat het op is!

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Vind ons leuk op facebook en blijf op de hoogte van onze nieuwtjes!