Lochemse Beiaard

Kunstmenu

Stevige culturele basis voor ieder kind

Dankzij de samenwerking tussen alle scholen van de gemeente Lochem en de Muzehof is een betaalbaar en kwalitatief hoogstaand kunstprogramma mogelijk gemaakt vanaf schooljaar 2014-2015.

Dit Kunstmenu bestaat uit activiteiten en projecten op het gebied van beeldende kunst, audiovisuele vorming, literatuur, muziek, dans, drama en cultureel erfgoed. Door kunstzinnige en creatieve ontmoetingen in alle kunstdisciplines worden kinderen enthousiast voor kunst, cultuur en cultureel erfgoed, en ontdekken zij hun culturele leefomgeving. Een Kunstmenu draagt bij aan de ontwikkeling van de leerling, vooral bij het prikkelen van de nieuwsgierigheid, het stimuleren van de verbeelding, het appelleren aan de emotionele beleving en creatieve denkwijzen.

Besloten samenwerking

In samenwerking met de Interne Cultuurcoördinatoren van de scholen (ICC’ers)  bewaakt de Muzehof de kwaliteit van de activiteiten in het Kunstmenu en Muzehof balie Cultuur en School is coördinator.

In de gemeente Lochem is al jaren de Stichting Kunstzinninge Vorming Lochem (KVL) bevlogen in het organiseren van culturele activiteiten voor de scholen in de wat tot in 2005 de gemeente Lochem was. In 2005 zijn de gemeente Lochem en de gemeente Gorssel gefuseerd. Een gemeentebreed Kunstmenu in de gefuseerde gemeente was er echter niet.

Met het nieuwe Kunstmenu is rekening gehouden met de basis van de KVL onder het mom van “wat goed is, moeten we behouden en versterken” en wordt nauw samengewerkt met deze stichting.

Gemeentelijke subsidie

De gemeente Lochem vindt het belangrijk dat kinderen en jongeren op een makkelijke manier kunnen kennismaken met cultuur. Ze stimuleert dat door een subsidie voor culturele activiteiten. De Muzehof als beheerder van deze gelden kan daarom 50 procent van de kosten van de activiteiten in het Kunstmenu bijdragen vanuit deze subsidieregeling.

Meer info?

Voor meer informatie met betrekking tot dit Kunstmenu kun je contact opnemen met de ICC'er van je school of met de Lochemse cultuurcoach van de Muzehof.

 

 

 

Renske

Zonder deze muzieklessen had ik niet geweten dat een instrument bespelen zo leuk is!

Renske - groep 5/6 St. Joseph Lochem
  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Nieuw bestuurslid gezocht voor Stichting Muzehof!
    Klik op deze button voor meer info.