Workshop Speksteen Mirjan Koldeweij

Primair onderwijs

Samen zorgen voor kwaliteit

Een rijke culturele gemeente is rijk op vele gebieden. Muzehof Cultuur en School streeft naar een goede samenwerking met het primair onderwijs op het gebied van kunst en cultuur.

Brede School Lochem

De cultuurcoach Lochem opereert in samenwerking met Brede School Lochem, het team van combinatiefunctionarissen. De Interne Cultuurcoördinatoren (ICC’ers) van de basisscholen uit Almen, Barchem, Eefde, Epse, Gorssel, Harfsen, Joppe, Laren en Lochem dragen zorg voor een stevige culturele basis voor ieder kind waarbij Muzehof Cultuur en School graag ondersteunt. 

Cultuurprogramma
Scholen kunnen gebruikmaken van het aanbod van Muzehof Cultuur en School. Je school streeft ernaar kunst en cultuur een betekenisvolle plek in het schoolprogramma te geven. Uiteraard wil je daarvoor het meest passende aanbod, de beste docenten en kunstenaars in huis halen. Muzehof Cultuur en School heeft het beste aanbod voor je geselecteerd. Een deel van het cultuureducatieaanbod presenteren we in de Brede School Lochem brochure.  

Kwaliteit

De beste educatie wordt gemaakt wanneer professionals in onderwijs en cultuur met elkaar samenwerken.
Als ICC’er of leerkracht in de gemeente Lochem ben je nauw betrokken bij het maken en beoordelen van (nieuw) aanbod voor cultuureducatie. Samen met kunstenaars ontwikkel je nieuwe activiteiten passend bij je leerlingen en je school. De cultuurcoach helpt je hierbij.

ICC'er

Als ICC'er ben je het aanspreekpunt voor kunst en cultuur binnen de school. Naar buiten toe ben je de contactpersoon voor de Muzehof en cultuuraanbieders. Je ontwikkelt het cultuurbeleid en je bent er samen met je team en directeur verantwoordelijk voor dat cultuureducatie de gewenste plek in de school krijgt.

De Muzehof streeft naar een gemeentebreed netwerk waarin ICC’ers elkaar helpen door het uitwisselen van kennis en ervaringen en ondersteunen in de ICC-taak. De Lochemse cultuurcoach ondersteunt jou en het ICC-netwerk. De Muzehof organiseert in samenwerking met andere professionals ICC-cursussen, andere deskundigheidsbevordering en inspiratiebijeenkomsten.

Wil je meerdere bijzondere activiteiten bij een thema, een jaarfeest of culturele middag? Graag de organisatie en planning door de Muzehof laten verzorgen? Dan kun je voor een meerprijs een cultureel pakket laten samenstellen.

Renske

Zonder deze muzieklessen had ik niet geweten dat een instrument bespelen zo leuk is!

Renske - groep 5/6 St. Joseph Lochem
  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Nieuw bestuurslid gezocht voor Stichting Muzehof!
    Klik op deze button voor meer info.