Primair onderwijs

Samen zorgen voor kwaliteit

Zutphen kent een lange traditie in het samen werken aan cultuureducatie. Partners uit het onderwijs en het culturele veld inspireren elkaar voortdurend bij de ontwikkeling van cultuureducatie met kwaliteit.

Cultuurmenu

Sinds 2006 heeft Zutphen het Cultuurmenu. De Interne Cultuurcoördinatoren (ICC’ers) van Zutphense en Warnsveldse basisscholen en de educatief medewerkers van Zutphense Culturele Instellingen staan garant voor een stevige culturele basis voor ieder kind. 

Totaalaanbod Cultuureducatie

Naast de activiteiten van het cultuurmenu, kunnen scholen ook gebruikmaken van het aanbod van Muzehof Cultuur en School. Je school streeft ernaar kunst en cultuur een betekenisvolle plek in het schoolprogramma te geven. Uiteraard wil je daarvoor het meest passende aanbod, de beste docenten en kunstenaars in huis halen. Muzehof Cultuur en School heeft het beste aanbod voor je geselecteerd. 

Kwaliteit
De beste educatie wordt gemaakt wanneer professionals in onderwijs en cultuur met elkaar samenwerken.
Als ICC’er of leerkracht in Zutphen of Warnsveld ben je nauw betrokken bij het maken en beoordelen van (nieuw) aanbod voor cultuureducatie. Samen met kunstenaars ontwikkel je nieuwe activiteiten passend bij je leerlingen en je school. De cultuurcoach helpt je hierbij.

ICC'er

Als ICC'er ben je het aanspreekpunt voor kunst en cultuur binnen de school. Naar buiten toe ben je de contactpersoon voor de Muzehof en cultuuraanbieders. Je ontwikkelt het cultuurbeleid en je bent er samen met je team en directeur verantwoordelijk voor dat cultuureducatie de gewenste plek in de school krijgt.

Je neemt deel aan de bijeenkomsten van Samen Cultuur Onderwijs (SCO). Dit netwerk van ICC’ers bewaakt mede de kwaliteit van het Cultuurmenu, wisselt kennis en ervaringen uit en ondersteunt elkaar in de ICC-taak.

De cultuurcoach van Muzehof Cultuur en School ondersteunt je en SCO. De Muzehof organiseert in samenwerking met andere professionals ICC-cursussen, andere deskundigheidsbevordering en inspiratiebijeenkomsten.

Wil je meerdere bijzondere activiteiten bij een thema, een jaarfeest of culturele middag? Graag de organisatie en planning door de Muzehof laten verzorgen? Dan kun je voor een meerprijs een cultureel pakket laten samenstellen.

Jesse

Ik heb heel veel geluk dat ik nu op school percussie kan spelen!

Jesse - 9 jaar Theo Thijssenschool Zutphen
  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.