Blokfluitles jongeren

Blokfluit voor jongeren

Wil je blokfluit spelen?

Wil je blokfluitlessen gaan volgen? Je kunt al vrij jong beginnen met blokfluitlessen. Je begint dan op de sopraanblokfluit, waarmee je al gauw eenvoudige liedjes kunt spelen. De lessen zijn eerst op het gehoor. Daarna leer je geleidelijk noten lezen.
Voor de tenor- en basblokfluit moeten je handen groot genoeg zijn. De sopraan- en altblokfluit geven meestal geen problemen. Heb je een beugel? Geen probleem! Blokfluit spelen met een beugel gaat over het algemeen goed. Meld je dus nu aan! 

De muziek van de blokfluit

De blokfluit is een heel oud instrument. Daarom bestaat er veel muziek voor blokfluiten uit de periode 1500-1760. Je kunt de blokfluit goed gebruiken in de volksmuziek. Ook kun je met andere blokfluiten in een ensemble allerlei muziekstijlen spelen. Daarvoor kun je terecht bij het Muzecollectief. Daar is een vast blokfluitensemble en een Oude Muziekensemble, waarin de blokfluit natuurlijk ook meedoet. 

Hoe werkt de blokfluit?

De blokfluit bestaat uit een hele familie. De meest bekende blokfluiten zijn: sopraan, alt, tenor en bas. De kleinere blokfluiten hebben geen kleppen, de grotere wel: anders kunnen je vingers niet bij de gaatjes. Blokfluiten worden gemaakt van hout en ook wel van kunststof. 

Een blokfluit kopen of huren?

Blokfluiten zijn niet te huur. Je kunt ze kopen bij een daarin gespecialiseerde winkel. Een sopraanblokfluit voor een beginner kost ongeveer 30 euro, een altblokfluit is er vanaf ongeveer 100 euro.

Aanmelden via Muzecollectief

De les wordt gegeven door een docent van het Muzecollectief. Je kunt je hier direct aanmelden.

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Vind ons leuk op facebook en blijf op de hoogte van onze nieuwtjes!