Celloles en cello-orkest jongeren

Cello voor jongeren

Wil je cello spelen?

Wil je lessen cello gaan volgen? Er zijn ook kleinere cello’s, dus het past altijd. Je gaat snel beginnen met noten lezen maar je leert ook uit je hoofd spelen en op het gehoor andere muzikanten begeleiden. Meld je dus nu aan! 

De muziek van de cello

Met de cello kun je klassieke muziek maken in ensembles en symfonieorkesten, ook op de Muzehof. Ook kun je - samen met orgel of klavecimbel - de baspartij spelen in een barokgroep (het Basso Continuo) of Tango-orkest. Maar de cello wordt ook gebruikt in musicals, filmmuziek, luisterliedjes of heavy metal (zoek maar eens op cellokwartet Apocalyptica). Binnen de Muzehof is het mogelijk om mee te spelen in een popband of in het symfonieorkest.

Hoe werkt de cello?

De cello hoort bij de vioolfamilie, die al wel 400 jaar bestaat. Eigenlijk heet de cello voluit violoncello. Hij is groter dan de altviool, maar kleiner dan de contrabas. Hij staat, net als de bas, met een punt op de grond en wordt zittend bespeeld. Door het strijken met de strijkstok komt er meteen een mooi warm en diep geluid uit. De cello is echt een instrument om mee samen te spelen; alle andere muziekinstrumenten klinken er mooi bij. 

Een cello kopen of huren?

Huren is makkelijk. Je krijgt dan een cello die past bij jouw lengte. Een hele cello (de volwassen maat) komt in beeld voor leerlingen vanaf 13 jaar. Overleg altijd eerst met de docent. Hij of zij kan je ook tips geven waar je een cello kunt kopen of huren.

Aanmelden via Muzecollectief

De les wordt gegeven door een docent van het Muzecollectief. Je kunt je hier direct aanmelden.

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Vind ons leuk op facebook en blijf op de hoogte van onze nieuwtjes!