Dwarsfluitles jongeren

Dwarsfluit voor jongeren

Wil je dwarsfluit spelen? 

De eerste lessen leer je vooral een goede toon te maken. Daarna komen de vingers erbij. Je kunt dan al gauw je eerste liedjes spelen. Je hoeft geen noten te kunnen lezen, dat leer je spelenderwijs. 

De muziek van de dwarsfluit

Er is heel veel leuke en mooie muziek voor dwarsfluit geschreven: klassiek, pop, volksliedjes voor fluitsolo of voor fluit met piano- of cd-begeleiding, voor fluitensemble, voor fluit met strijkers, noem maar op. Samenspelen doe je al vanaf de eerste les. Na twee jaar les kun je meedoen in het Fluitensemble Toetiefloetie. Wat later kun je meespelen in het Symfonieorkest, of in een popband.

Hoe werkt de dwarsfluit?

De dwarsfluit is een hoog blaasinstrument met een mooie, warme klank. Meestal wordt deze fluit van zilver gemaakt, maar er zijn ook fluiten van hout of zelfs van goud. De naam zegt het eigenlijk al, deze fluit wordt, “dwars” bespeeld. Je krijgt er geluid uit door een straaltje lucht schuin in het mondgat te blazen. De verschillende tonen maak je door de kleppen in te drukken. De piccolo is een heel kleine dwarsfluit, die nog hoger klinkt. Lager klinken de altdwarsfluit en de basfluit. Al deze fluiten kun je op de Muzehof leren bespelen.

Een dwarsfluit kopen of huren?

Goede leerlingenfluiten zijn er vanaf ongeveer 500 euro. Er zijn soms ook goede tweedehands fluiten te koop. Ook huren is een mogelijkheid. Voor 150 euro huur je een nieuwe fluit voor een heel jaar. Overleg voor aanschaf met de docent. 

Aanmelden via Muzecollectief

De les wordt gegeven door een docent van het Muzecollectief. Je kunt je hier direct aanmelden.

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Vind ons leuk op facebook en blijf op de hoogte van onze nieuwtjes!