Elektrische gitaarles jongeren

Elektrische gitaar voor jongeren

Wil je elektrische gitaar spelen?

Een ‘gitaarriff’ spelen van een bekend pop- of rocknummer leer je supersnel! Zo ook nummers van Nick & Simon, Katy Perry, One Direction of wie je ook maar wilt. Je leert noten lezen in bladmuziek én in tablatuur. Dat is een voor een specifiek muziekinstrument aangepast muziekschrift en zie je vaak op internet. Meedoen? Meld je dan nu aan!

De muziek van de elektrische gitaar

De elektrische gitaar wordt in veel verschillende muziekstijlen gebruikt: rock, pop, funk en zelfs jazz. Deze komen allemaal in de lessen aan bod. Je kunt later in allerlei orkesten en groepen spelen, in alle mogelijke bezettingen! Al na een paar maanden kun je meespelen in een echt bandje! Tijdens het cursusjaar organiseren we een aantal samenspeellessen met andere pop-jazzinstrumenten, bijvoorbeeld bas en drums, zang en keyboard. Er zijn diverse combinaties mogelijk. 

Hoe werkt de elektrische gitaar?

De elektrische gitaar is een gitaar zonder klankkast. Dus heb je een versterker nodig. Maarrrr, houd wel rekening met de buren... De elektrische gitaar is onmisbaar in iedere popgroep, kijk maar eens op TMF, MTV of YouTube!

Een elektrische gitaar kopen of huren?

Dit instrument kun je niet huren. De prijs van een elektrische gitaar met versterker is ongeveer 150 euro. Overleg altijd eerst met de docent. De docent kan je ook tips geven waar je een gitaar kunt kopen.

Aanmelden via Muzecollectief

De les wordt gegeven door een docent van het Muzecollectief. Je kunt je hier direct aanmelden.

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Vind ons leuk op facebook en blijf op de hoogte van onze nieuwtjes!