Cursus Muziektheorie voor B-examen

Nog meer achtergronden weten? 

Heb je de A-fase met succes afgerond en wil je B-examen doen? Of ben je gewoon nieuwsgierig en wil je nóg meer weten over de theoretische achtergrond van muziek? Meld je dan aan.

Voor wie is de cursus muziektheorie?

De cursus is toegankelijk voor iedere muzikant (instrumentaal en vocaal) die de A-fase succesvol heeft afgesloten.  De docent zal op een speelse en actieve manier iedereen enthousiast weten te maken. Naast alle leerlingen die een harmonie of fanfare instrument bespelen, zijn ook andere muzikanten van harte welkom zoals pianisten, violisten, zangers en gitaristen.

Wat leer je in de cursus?

De lessen van de cursus zijn gebaseerd op het boek 'Algemene Muziektheorie, examen B' en is een verdieping op de cursus A theorie. Je leert meer over de achtergronden en ook de solfège (gehoortraining) wordt meer uitgebreid. De cursus wordt afgesloten met een examen. Als je geslaagd bent, ontvang je een certificaat. Ben je muzikant bij een harmonie-, fanfareorkest of brassband, dan ontvang je bij een goed resultaat een certificaat van het KNMO. De cursus bestaat uit 10 lessen, waarvan de laatste les het examen is. N.B. De kosten zijn exclusief theorieboek en schrijfmateriaal. 

Wat heb je nodig voor de cursus?

Voor deze cursus heb je het boek 'Algemene Muziektheorie B' nodig van Henk Maas/Jan van der Eijnden. ISBN: 9043110450. Ook is het handig om een schrift, potlood en gum mee te nemen.

Afhankelijk van de groepsgrootte varieert de lesduur tussen 30 en 50 minuten.

Aanmelden via deze link