Vioolles jongeren

Viool voor jongeren

Wil je viool spelen?

Kom dan bij de Muzehof! Daar krijg je les, meestal in kleine groepjes, waarbij er veel aandacht is voor het ontwikkelen van een goede vioolhouding en een mooie klank. Je hoeft geen noten te kunnen lezen. Dat leer je gedurende het eerste jaar.

De muziek van de viool

Viool is misschien het meest bekend als een instrument voor klassieke muziek. Maar de viool wordt ook gebruikt voor volksmuziek, pop en jazzmuziek. Op de Muzehof kun je al deze stijlen verkennen en beoefenen. Als je viool speelt, kun je al heel snel meespelen in een orkestje of bandje. De Muzehof heeft daarvoor verschillende ensembles. Als je een half jaar les hebt, kun je al meespelen in de A-strijkers. 

Hoe werkt de viool?

De viool is het kleinste en meest bekende strijkinstrument. Hoewel er veel solomuziek is geschreven voor viool, is het echt een instrument om mee samen te spelen in een orkest of ensemble.

Een viool kopen of huren?

De meeste leerlingen starten op een gehuurde viool. Violen zijn er in vele maten. De docent bemiddelt bij de verhuur van violen. De prijzen zijn ongeveer 130 euro per jaar exclusief borg. 

Aanmelden via Muzecollectief

De les wordt gegeven door een docent van het Muzecollectief. Je kunt je hier direct aanmelden.

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Vind ons leuk op facebook en blijf op de hoogte van onze nieuwtjes!