accordeonles kinderen

Accordeon voor kinderen

Wil je accordeon spelen?

Wil je lessen accordeon gaan volgen? Ook kinderen kunnen bij ons terecht. Er zijn namelijk ook kleine accordeons. Daarom kun je al vrij jong (vanaf 8 jaar) beginnen met accordeonlessen. Je kunt je hier al aanmelden!

De muziek van de accordeon

De accordeon kom je veel tegen in de volksmuziek. Hij klinkt erg mooi samen met andere muziekinstrumenten. En natuurlijk kun je daarmee het ‘levenslied’ fantastisch begeleiden! Er bestaan inmiddels al heel veel ('klassieke') muziekstukken voor de accordeon. 

Hoe werkt de accordeon?

De accordeon is een apart instrument. Hij wordt namelijk door balgen aangeblazen. Met die balg pomp je lucht in de accordeon waardoor er geluid ontstaat. Eigenlijk net zoals bij een mondharmonica. Je draagt de accordeon aan banden rond je schouders. En je speelt met beide handen op twee toetsenborden. Er zijn verschillende soorten accordeons:

  • de pianoaccordeon: hierbij bespeel je met je rechterhand een toetsenbord zoals op een piano
  • de knoppenaccordeon: hierbij bespeel je een toetsenbord met knoppen.

Een accordeon kopen of huren?

Accordeons kun je vaak huren en ze zijn, behalve nieuw, ook tweedehands te koop. Overleg altijd eerst met de docent. De docent kan je ook tips geven waar je een accordeon kunt kopen of huren.

Aanmelden via Muzecollectief

De les wordt gegeven door een docent van het Muzecollectief. Je kunt je hier direct aanmelden.

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Vind ons leuk op facebook en blijf op de hoogte van onze nieuwtjes!