basgitaarles kinderen

Basgitaar voor kinderen

Wil je basgitaar spelen?

Wil je lessen basgitaar gaan volgen? Als je 10 jaar of ouder bent, kun je beginnen met basgitaarlessen. Al na een paar maanden kun je je eerste liedje spelen én een lekkere groove neerzetten. Als je elke dag oefent, gaat het natuurlijk lekker snel. Je kunt je hier al aanmelden!

De muziek van de basgitaar

De basgitaar is een belangrijk instrument in een band of popgroep. Tijdens de lessen leer je popmuziek spelen, maar ook rock, funk en jazz. Na ongeveer een half jaar kun je al meespelen in een bandje. Als je dat leuk vindt, kun je ook meedoen met samenspeellessen. Tijdens deze lessen maak je muziek samen met leerlingen die andere instrumenten bespelen.

Hoe werkt de basgitaar?

De basgitaar lijkt een beetje op een elektrische gitaar, maar het geluid van een basgitaar is een stuk lager en hij heeft 4 snaren in plaats van 6. In popgroepen zorgt de basgitarist - samen met de drummer - voor het ritme van de muziek. 

Een basgitaar kopen of huren?

Basgitaren zijn niet te huur. Wel is er een set voor beginners te koop. Die set kost ongeveer 250 euro. Je hebt dan een basgitaar, versterker, riem, kabel en stemapparaat. De docent kan je ook tips geven waar je een beginnersset kunt kopen.

Aanmelden via Muzecollectief

De les wordt gegeven door een docent van het Muzecollectief. Je kunt je hier direct aanmelden.

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Vind ons leuk op facebook en blijf op de hoogte van onze nieuwtjes!