blokfluitles kinderen

Blokfluit voor kinderen

Wil je blokfluit spelen?

Wil je lessen blokfluit gaan volgen? Je kunt al vanaf 6 jaar beginnen met blokfluitlessen. Je speelt dan op de sopraanblokfluit. Al gauw kun je eenvoudige liedjes spelen. Je hoeft geen noten te kunnen lezen. Meld je nu aan!

De muziek van de blokfluit

De blokfluit is een heel oud instrument. Daarom is er veel oude muziek voor blokfluiten, soms van wel 500 jaar oud. Je kunt de blokfluit goed gebruiken in de volksmuziek. Ook kun je samen met andere blokfluiten in een ensemble spelen.

Hoe werkt de blokfluit?

Er zijn grote blokfluiten en kleine blokfluiten. De kleinere blokfluiten hebben geen kleppen. De grotere blokfluiten wel, anders kunnen je vingers niet bij de gaatjes. De bekendste soorten blokfluiten zijn: sopraan, alt, tenor en bas. Blokfluiten worden gemaakt van hout en ook wel van kunststof.

Een blokfluit kopen of huren?

Blokfluiten zijn niet te huur. Je kunt ze kopen bij een winkel die blokfluiten verkoopt. Een sopraanblokfluit voor een beginner kost ongeveer 30 euro. Overleg altijd eerst met je docent. De docent  kan je ook tips geven waar je een blokfluit kunt kopen.

Aanmelden via Muzecollectief

De les wordt gegeven door een docent van het Muzecollectief. Je kunt je hier direct aanmelden.

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Vind ons leuk op facebook en blijf op de hoogte van onze nieuwtjes!