Contrabasles kinderen

Contrabas voor kinderen

Wil je contrabas spelen?

Wil je lessen contrabas gaan volgen? Er bestaan speciale kleine contrabassen voor kinderen. Je kunt beginnen met contrabaslessen als je 8 jaar bent. Al snel kun je de eerste liedjes spelen. Je kunt je hier al aanmelden! 

De muziek van de contrabas

Als je ongeveer een half jaar les hebt gehad, kun je misschien al wel meespelen in de A-Strijkers, dat is een ensemble van de Muzehof. Op de contrabas kun je verschillende muziekstijlen spelen, van klassiek tot rock&roll en van pop tot jazz. 

Hoe werkt de contrabas?

De contrabas is het grootste en laagst klinkende snaarinstrument. Hij werkt een beetje zoals een viool: je maakt de verschillende tonen door de snaar in te drukken met je linkerhand. Met je rechterhand houd je de strijkstok vast waarmee je het instrument kunt strijken. Je kunt daarvoor ook de vingers van je rechterhand gebruiken. Daarmee kun je het instrument aantokkelen. 

Een contrabas kopen of huren?

Een contrabas is in alle maten te huur. De prijs voor een instrument voor een beginner is rond de 1000 euro. Overleg altijd eerst met de docent. De docent kan je ook tips geven waar je een contrabas kunt kopen of huren.

Aanmelden via Muzecollectief

De les wordt gegeven door een docent van het Muzecollectief. Je kunt je hier direct aanmelden.

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Vind ons leuk op facebook en blijf op de hoogte van onze nieuwtjes!