Elektrische gitaarles kinderen

Elektrische gitaar voor kinderen

Wil je elektrische gitaar spelen?

Wil je lessen elektrische gitaar gaan volgen? Kinderen kunnen al vanaf 9 jaar met elektrische gitaarlessen starten. Je kunt al heel snel een ‘gitaarriff’ van een bekend pop- of rocknummer spelen! Misschien ben je fan van Nick & Simon, Ch!pz of Lady Gaga? Dan kun je daar ook een liedje van leren in de les! Je leert ook noten lezen in bladmuziek én je leert tablatuur lezen. Dat is met cijfertjes en dat zie je vaak op internet. En als je ook een superster wilt worden, is thuis oefenen natuurlijk heel belangrijk! Je kunt je hier al aanmelden!

De muziek van de elektrische gitaar

De elektrische gitaar wordt in heel veel muziekstijlen gebruikt: rock, pop, funk en zelfs jazz. Deze komen allemaal in de lessen aan bod. Gitaarleerlingen kunnen al na een paar maanden meespelen in een echt bandje! Tijdens het cursusjaar organiseren we samenspeellessen met andere pop-jazzinstrumenten, bijvoorbeeld bas en drums, zang en keyboard. Er is van alles mogelijk! 

Hoe werkt de elektrische gitaar?

De elektrische gitaar is een gitaar zonder klankkast. Om te kunnen spelen heb je dus een versterker nodig. Je moet  hem natuurlijk niet al te luid zetten voor de buren! De elektrische gitaar is onmisbaar in iedere popgroep. Kijk maar eens op TMF, MTV of YouTube; je ziet ze bijna de hele tijd!

Een elektrische gitaar kopen of huren?

Dit instrument kun je niet huren. De prijs van een elektrische gitaar met versterker is ongeveer 150 euro. Overleg altijd eerst met de docent. De docent kan je ook tips geven waar je een gitaar kunt kopen.

Aanmelden via Muzecollectief

De les wordt gegeven door een docent van het Muzecollectief. Je kunt je hier direct aanmelden.

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Vind ons leuk op facebook en blijf op de hoogte van onze nieuwtjes!