Harples kinderen

Harp voor kinderen

Wil je harp spelen?

Je kunt bij de Muzehof al harp-les nemen als je 5 jaar bent. Om een beetje te oefenen met het instrument, begin je eerst op een 'haakjesharp. Die heeft geen pedalen, zoals een 'echte' harp, maar haakjes waarmee je de toonhoogte van de snaren kunt veranderen. Al tijdens de eerste les leer je een liedje. Je kunt je hele leven blijven spelen op een kleine harp maar als je echt verder wilt kun je ook een pedaalharp kopen.

De muziek van de harp

Met de harp kun je allerlei soorten muziek spelen van klassieke tot pop, maar ook bijvoorbeeld Ierse folk. Op de Muzehof kun je meespelen in verschillende ensembles en het symfonieorkest. Een paar keer per jaar zijn er ensemble-lessen: met de andere harpleerlingen vorm je dan een écht harporkest. 

Hoe werkt de harp?

De harp is een tokkelinstrument. De 34 snaren bespeel je met je vingers van zowel de rechter-, als linkerhand. De snaren oefenen enorme krachten uit, wel 1500 kilo! Je kunt wel nagaan dat een harp daarom bijzonder stevig in elkaar moet zitten. Alleen het beste hout is goed genoeg. Daar staat wel tegenover dat het instrument een lange levensduur heeft en dat je op een kleine harp met 34 snaren eigenlijk je hele leven kunt blijven spelen. Mocht je toch meer willen dan is er de pedaalharp: dit instrument met 47 snaren kom je tegen in orkesten. 

Een harp kopen of huren?

Een kleine harp is te koop vanaf 1.600 euro. Er zijn ook tweedehands harpen te koop. Huren kan ook: vanaf 40 euro per maand (huurkoop). Een harp aanschaffen kun je het beste doen in overleg met de docent.

Aanmelden via Muzecollectief

De les wordt gegeven door een docent van het Muzecollectief. Je kunt je hier direct aanmelden.

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Nieuw bestuurslid gezocht voor Stichting Muzehof!
    Klik op deze button voor meer info.