hobospelen kinderen

Hobo voor kinderen

Wil je hobo spelen?

Je kunt vanaf 7 jaar beginnen met hoboles bij de Muzehof. Al snel speel je je eerste liedje. En na ongeveer een jaar kun je al spelen in een Muzehoforkestje, of bij een muziekvereniging. Voor hobo spelen is het handig als je snijtanden boven en onder al gewisseld zijn.

De muziek van de hobo

Op de hobo kun je veel verschillende muziekstijlen spelen: van mooie, romantische melodieën, tot leuke, opzwepende barokmuziek en zelfs popmuziek. De hobo komt in orkesten vaak naar voren als solo-instrument; het bijzondere, bezwerende geluid leent zich hier goed voor. Het kan mensen echt ontroeren. Ook in combinatie met strijkers, piano/orgel, harp en accordeon is mooie muziek voor de hobo gecomponeerd.

Hoe werkt de hobo?

De hobo is een houten blaasinstrument. Dat wil zeggen dat de ‘buis’ waar je doorheen blaast van hout is. Op deze buis zitten zilveren kleppen. Daarmee kun je met de vingers de gaten in de buis openen en sluiten. Het geluid van de hobo ontstaat door het trillen van een dubbelrietje. Dit rietje wordt gemaakt van bamboe. Een rietje wordt speciaal voor iedere leerling vervaardigd en deze kun je kopen bij de docent.

Een hobo kopen of huren?

Dit kan via www.hoboatelier.nl. Ook kun je soms een hobo huren via een harmonieorkest in de buurt. Vraag altijd eerst advies aan je docent. 

Aanmelden via Muzecollectief

De les wordt gegeven door een docent van het Muzecollectief. Je kunt je hier direct aanmelden.

 

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Vind ons leuk op facebook en blijf op de hoogte van onze nieuwtjes!