Saxofoonles kinderen

Saxofoon voor kinderen

Wil je saxofoon spelen?

Als je handen groot genoeg zijn om alle toongaten te kunnen sluiten én als beide voortanden van het bovengebit zijn gewisseld kan je al saxofoon leren spelen. Een muzikale vooropleiding is niet noodzakelijk om aan saxofoonlessen te kunnen beginnen. Leren spelen én noten leren lezen kan prima tegelijk! Voor (jonge) kinderen is het oefenen soms lastig te onthouden. Hulp van de ouder(s)/verzorger(s) is wenselijk.

De muziek van de saxofoon

De saxofoon komt veel voor in de popmuziek, klassieke muziek en jazz. Met de saxofoon kun je dus in allerlei verschillende bands en orkesten terecht. Zoals een popband, harmonieorkest, bigband, saxofoonkwartet, bluesband of rock & roll band. Al na een paar maanden les kun je meespelen in een bandje van de Muzehof. Er zijn ook samenspeellessen met andere pop-jazzinstrumenten, bijvoorbeeld bas en drums. Of zang en keyboard.

Hoe werkt de saxofoon?

De saxofoon is een blaasinstrument. Het werd rond 1840 door de Belgische instrumentbouwer Adolf Sax uitgevonden. Daarna is er een hele saxofoon-familie ontwikkeld. Van heel klein (de sopranino sax) tot heel groot (de contrabas sax). De vier meest voorkomende saxofoons zijn de sopraansax, de altsax, de tenorsax en de baritonsax. De saxofoon behoort tot de houten blaasinstrumenten, omdat het geluid gemaakt wordt met een rietje. 

Een saxofoon kopen of huren?

Een saxofoon kun je kopen vanaf ongeveer 600 euro. Dan heb je een tweedehands altsax. Een nieuwe altsax kost ongeveer 950 euro. Natuurlijk zijn de docenten van de Muzehof ook goed op de hoogte. Vraag hen gerust om advies. 

Aanmelden via Muzecollectief

De les wordt gegeven door een docent van het Muzecollectief. Je kunt je hier direct aanmelden.

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Vind ons leuk op facebook en blijf op de hoogte van onze nieuwtjes!