Tromboneles kinderen

Trombone voor kinderen

Wil je trombone spelen?

Als je voortanden zijn gewisseld en je armen lang genoeg zijn, kun je met lessen beginnen. Meestal is dat op ongeveer 9-jarige leeftijd. Na een paar maanden flink oefenen kun je al eenvoudige liedjes spelen. Meestal leer je op het gehoor spelen. Zo kun je je helemaal richten op de techniek, die bij trombone spelen heel belangrijk is. Denk daarbij aan lippenstand, ademtechniek, gehoortraining, schuiftechniek en dergelijke. Na een paar lessen gebruik je het notenschrift. 

De muziek van de trombone

Een trombone wordt in alle muziekstijlen gebruikt. Je kunt later in een orkest of band gaan spelen, bijvoorbeeld in een harmonie, fanfare, bigband, popband of symfonieorkest. Bij de Muzehof kun je als je dat wilt ook trombone spelen in een koperensemble, bigband, symfonieorkest en diverse bandjes.

Hoe werkt de trombone?

De trombone is een koperblaasinstrument. Met behulp van lipspanning en ademsteun maak je muziek. Door het trillen van de lippen op het mondstuk komt de lucht in het instrument in trilling, zodat er een toon ontstaat. Om de  hoogte van de tonen te veranderen, beweeg je een schuif op en neer en verander je je lipspanning.

Een trombone kopen of huren?

Een beginners-trombone kost ongeveer 700 euro. Bij de vakhandel zijn ook tweedehands trombones te koop. Je kunt dat het beste in overleg met de docent doen. Veel muziekwinkels verhuren ook instrumenten. Als je lid bent  van een muziekvereniging krijg je van die vereniging een instrument in bruikleen.

Aanmelden via Muzecollectief

De les wordt gegeven door een docent van het Muzecollectief. Je kunt je hier direct aanmelden.

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Vind ons leuk op facebook en blijf op de hoogte van onze nieuwtjes!