Trompetles kinderen

Trompet voor kinderen

Wil je trompet spelen?

Je kunt met trompetspelen beginnen als je voortanden zijn gewisseld, dus ongeveer op 8-jarige leeftijd. Als je na een tijdje flink oefenen de eerste tonen onder de knie hebt, kun je al eenvoudige liedjes spelen. Meestal leer je op het gehoor spelen. Dan kun je al je aandacht geven aan de techniek (lippenstand, ademtechniek en dergelijke). Trompet spelen met een vaste beugel is erg lastig.

De muziek van de trompet

Een trompet wordt in alle muziekstijlen gebruikt. Als je wilt, kun je in een orkest of band gaan spelen. Bijvoorbeeld in een harmonie, fanfare, bigband, popband of symfonieorkest. Bij de Muzehof kun je, als je dat wilt, ook trompet  spelen in een koperensemble, bigband, symfonieorkest en diverse bandjes.

Hoe werkt de trompet?

De trompet is een koperblaasinstrument. Met behulp van lipspanning en ademsteun kun je muziek maken. Door het trillen van de lippen op het mondstuk komt de lucht in het instrument in trilling, zodat er een toon ontstaat. De hoogte van de tonen verandert door middel van de drie ventielen bovenop.

Een trompet kopen of huren?

Een beginnerstrompet kost ongeveer 500 euro. Je kunt bij de vakhandel ook een tweedehands trompet kopen. Doe dit in overleg met de docent. Veel muziekwinkels verhuren ook instrumenten. Als je lid van een muziekvereniging bent krijg je van die vereniging een instrument in bruikleen.

Aanmelden via Muzecollectief

De les wordt gegeven door een docent van het Muzecollectief. Je kunt je hier direct aanmelden.

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Vind ons leuk op facebook en blijf op de hoogte van onze nieuwtjes!