Viool

Muziektheorie voor iedereen

Wil je meer kennis over muziektheorie en gehoortraining? 

Gewoon nieuwsgierig? Je geheugen weer eens opfrissen? Of een graadexamen afleggen? Meld je dan nu aan voor de cursus muziektheorie A, B of C/D. In deze cursus komt muziektheorie en gehoortraining aan bod. Nu als online wekelijkse groepsles zodat je de cursus kan volgen waar je maar wilt.

Voor wie is de cursus muziektheorie?

De cursus is voor toegankelijk voor iedere muzikant (instrumentaal of vocaal) die ongeveer twee jaar muziekles heeft gevolgd. Voor alle leeftijden geschikt!

Heb je nog nooit muziektheorieles gehad? Schrijf je dan in voor A-theorie. Of kijk hier of je al meer weet over muziek:

Wat leer je in de cursus?

In de lessen muziektheorie leer je de basisbegrippen uit de muziekleer en zijn er veel luisteroefeningen om het gehoor te trainen. De cursus wordt afgesloten met een examen volgens landelijk erkende HAFA-norm.
Als je geslaagd bent, ontvang je een certificaat. Speel je een instrument uit een harmonie-, fanfareorkest of brassband, dan ontvang je bij een positief resultaat het certificaat van het KNMO. De cursus bestaat uit 10 lessen van 40 minuten, waarvan de laatste les het examen is - deze vindt in principe plaats in Muzehof Zutphen, Coehoornsingel 1 op 15 februari. (onder voorbehoud van de dan geldende coronaregels RIVM)

Online interactieve cursus

De cursus is online, je kan dus zelf helemaal bepalen waar je deze wilt volgen: thuis of misschien wel samen met anderen bij je vereniging. Dan wel individueel aanmelden anders geldt je examen niet.
Je les blijft online, dus je kan een week lang terugkijken als je wil. Maar hij is wel interactief, vragen kun je stellen tijdens de les, en wordt gegeven door klarinettist en dirigent Rob Kaptein op deze tijden:
Cursusdag: maandag.
A     17:00-18:00 uur
B     18.00-19:00 uur
C/D 19.00-20.00 uur
Kun je op deze tijden echt niet, dan kan je de onlinelink aanvragen en met je boek werken. Je vragen kun je dan niet stellen aan Rob Kaptein, maar stel ze aan je eigen muziekdocent.

Start vanaf maandag 9 november 2020. Deadline inschrijving is 2 november!
Meer info en aanmelding: klik op je cursus hieronder. Vragen? E-mail of bel met 0575-515350
Inclusief examen kost de cursus A,B €65/C,D €75 voor leeftijd tot 21 jaar. A,B €78,65/C,D €90,75 vanaf 21 jaar.
Het examen is ook apart te bestellen. De kosten voor het examen zonder cursus bedragen € 15,-. Vermeld dit in je aanmelding bij "Bericht".
Poster muziektheorie

Veelgestelde vragen

Bekijk alle veelgestelde vragen
  • Hoe lang blijft de online Muziektheorie-les zichtbaar?
  • Ik kan niet op de online Muziektheorie-lestijd...
  • Ik heb heel veel vragen over Muziektheorie...
  • Muziektheorieles en dyscalculie of dyslectie...
  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Vind ons leuk op facebook en blijf op de hoogte van onze nieuwtjes!