Viool

Muziektheorie voor iedereen

Wil je meer kennis over muziektheorie en gehoortraining? 

Gewoon nieuwsgierig? Je geheugen weer eens opfrissen? Of een graadexamen afleggen? Meld je dan nu aan voor de cursus muziektheorie A, B of C/D. In deze cursus komt muziektheorie en gehoortraining aan bod. Nu als online groepsles zodat je de cursus kan volgen waar je maar wilt.

Voor wie is de cursus muziektheorie?

De cursus is voor toegankelijk voor iedere muzikant (instrumentaal of vocaal) die ongeveer twee jaar muziekles heeft gevolgd. Voor alle leeftijden geschikt! Heb je nog nooit muziektheorieles gehad? Schrijf je dan in voor A-theorie.

Wat leer je in de cursus?

In de lessen muziektheorie leer je de basisbegrippen uit de muziekleer en zijn er veel luisteroefeningen om het gehoor te trainen. De cursus wordt afgesloten met een examen volgens landelijk erkende HAFA-norm.
Als je geslaagd bent, ontvang je een certificaat. Speel je een instrument uit een harmonie-, fanfareorkest of brassband, dan ontvang je bij een positief resultaat het certificaat van het KNMO. De cursus bestaat uit 10 lessen van 40 minuten, waarvan de laatste les het examen is - deze vindt plaats in Muzehof Zutphen, Coehoornsingel 1 op 25 januari 2021.

Online interactieve cursus

De cursus is online, je kan dus zelf helemaal bepalen waar je deze wilt volgen: thuis of misschien wel samen met anderen bij je vereniging.
Je les blijft online, dus je kan zo vaak terugkijken als je wil. Maar hij is wel interactief en wordt gegeven door klarinettist en dirigent Rob Kaptein op deze tijden:
Cursusdag: maandag.
A     17:00-18:00 uur
B     18.00-19:00 uur
C/D 19.00-20.00 uur

Start vanaf maandag 9 november 2020.
Meer info en aanmelding: klik op je cursus hieronder.
Het examen is ook apart te bestellen. De kosten voor het examen zonder cursus bedragen € 15,-. Vermeld dit in je aanmelding bij "Bericht".
Poster muziektheorie

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Nieuw bestuurslid gezocht voor Stichting Muzehof!
    Klik op deze button voor meer info.