hobo

Cursus Muziektheorie voor C- en D-examen

Ga je C- of D-examen doen? Of wil je nog veel meer weten over muziek?

Wil je je kennis over muziektheorie verder verdiepen en meer leren over de muziekgeschiedenis? Dan kan je je hier aanmelden voor de cursus muziektheorie C en D.

Voor wie is de cursus muziektheorie?

De cursus is toegankelijk voor iedereen die de A- en B-fase succesvol heeft doorlopen. Basiskennis over solfège is hiervoor noodzakelijk. Bij de inschrijving voor deze cursus ontvang je een uitnodiging voor een instaptoets, zodat je kunt inschatten of het niveau bij je past of welke kennis je nog moet vergaren. De instaptoets is alleen bedoeld om het instapniveau aan te geven! De docent zal op een speelse en actieve wijze iedereen enthousiast weten te maken. Naast alle leerlingen die een harmonie of fanfare instrument bespelen, zijn ook andere muzikanten van harte welkom zoals pianisten, violisten, zangers en gitaristen.

Wat leer je in de cursus?

De lessen van de cursus zijn gebaseerd op de boeken 'Algemene Muziektheorie, examen C' en 'Algemene Muziektheorie, examen D'.

De cursus wordt afgesloten met een examen. Als je geslaagd bent, ontvang je een landelijk erkend certificaat. De cursus bestaat uit tien (A & B) of twaalf lessen (C/D) waarvan de laatste les het examen is.

Online interactieve cursus

De cursus is online, je kan dus zelf helemaal bepalen waar je deze wilt volgen: thuis of misschien wel samen met anderen bij je vereniging!
De cursus wordt aangeboden met het programma Zoom. Maar hij is wel interactief dus je kunt vragen stellen tijdens de les. Op de lestijd (maandagen 19.00-20.00 uur) wordt de stof op speelse wijze aangeboden. Je les blijft online, dus je kan zo vaak terugkijken als je wil met jouw persoonlijke link.

De cursus wordt gegeven door klarinettist en dirigent Rob Kaptein op deze tijden:

Cursusdag: maandag.
A     17:00-18:00 uur
B     18.00-19:00 uur
C/D 19.00-20.00 uur

Wat heb je nodig voor de cursus?

 • Afhankelijk van het niveau waar je examen in wilt gaan doen, heb je voor deze cursus een theorieboek nodig: 'Algemene Muziektheorie C' van J. van der Eijnden/ H. Maas, ISBN 9043115959 of 'Algemene Muziektheorie D' van J. van der Eijnden/ F. van den Berg, ISBN 9043119555.
  Bestel bijvoorbeeld hier 'Algemene Muziektheorie C' of Bestel bijvoorbeeld hier 'Algemene Muziektheorie D'
 • Daarnaast is het handig om een schrift, potlood en gum bij de hand te hebben.
 • Een laptop/ PC / telefoon/ tablet met webcam, microfoon en luidspreker. De cursus werkt met Zoom. Zorg dat deze voordat de eerste les begint geïnstalleerd is. Uitnodigingen met link en wachtwoord om aan de online lessen deel te nemen ontvang je tijdig voorafgaand aan de lessen.

De start is week 46, maandag 9 november 2020. Het examen is tot nader order uitgesteld! (was 15 februari 2021)

 • Het lesgeld is inclusief landelijk erkend certificaat maar exclusief theorieboek en schrijfmateriaal.
 • De cursusprijs is exclusief BTW, vanaf leeftijd 21 jaar komt er nog 21% BTW bij! (wordt €90,75)
 • Het examen is ook apart te bestellen. De kosten voor het examen zonder cursus bedragen € 15,-Vermeld dit in je aanmelding bij "Bericht".
 • Afhankelijk van de groepsgrootte varieert de lesduur tussen 30 en 50 minuten.

Let op! Deadline inschrijving is 2 november 2020!

 • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
 • Vind ons leuk op facebook en blijf op de hoogte van onze nieuwtjes!