Ud met microfoon

Cursus Arabische Muziek

Wil je meer weten over Arabische muziek?

Heb je belangstelling voor de muziek van de vluchtelingen uit het Midden-Oosten? Dan is deze cursus vast iets voor jou! Gedurende 4 maandagavonden, afwisselend in Lochem en Zutphen, wijdt Crispijn Oomes jou in, samen met een aantal gastdocenten, in de geheimen van deze wonderbaarlijke muziek. De gastdocenten zijn: Anass Habib/zang, Modar Salameh/slagwerk, Mouafak al Jamal/ud, Shalan Alhamwy/viool. 

Wat komt er in deze cursus aan bod?

De cursus gaat dieper in op de verschillende soorten Arabische muziek vroeger en nu, de vaak poëtische teksten, verschillende muziekvormen, veel gebruikte toonladders, ritmes en instrumenten. De docenten wisselen theorie en praktijk met elkaar af en vullen de lessen aan met live optredens en audio- en videovoorbeelden. Luisteraars komen volop aan hun trekken. Muzikanten en zangers worden ingewijd in Arabische liederen en de kunst van het improviseren binnen Oosterse toonladders (maqams). Online worden lesmateriaal, bladmuziek en soudtracks aangereikt.

Stadshuus en Muzehof

De cursus is op: 12 maart en 9 april in het Stadshuus te Lochem en op 26 maart en 23 april in de Muzehof Zutphen, steeds van 20-22 uur. De cursus kost € 80,00. Bewoners van het AZC en statushouders betalen de helft van het lesgeld. Graag vóór 4 maart inschrijven via arabische muziek of via telefoon: 06-46078960

 

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Nieuw bestuurslid gezocht voor Stichting Muzehof!
    Klik op deze button voor meer info.