Klarinetles volwassenen

Klarinet voor volwassenen

Wil je klarinet spelen?

In de lessen wordt veel aan samenspel gedaan in de vorm van duetten, trio’s en kwartetten. Na ongeveer een jaar les zijn er samenspelmogelijkheden in een Muzehoforkestje, bij een muziekvereniging of een popband.

De muziek van de klarinet

Op de klarinet kunnen veel verschillende muziekstijlen worden gespeeld, van klassiek tot jazz. De klarinet is daarnaast vaak te horen in de volksmuziek, zoals klezmer. Ook in de harmoniewereld is er veel en boeiend repertoire voor de klarinet. Binnen de Muzehof is er het Symfonieorkest waar in samenspelverband plek is voor de klarinet.

Hoe werkt het klarinet?

De klarinet is een houten blaasinstrument. Dat wil zeggen dat de ‘buis’ waar je doorheen blaast van hout is. Op deze buis zijn metalen kleppen geschroefd waarmee je met de vingers de gaten in de buis kunt openen en sluiten. Het geluid van de klarinet ontstaat door het trillen van een rietje. 

Een klarinet kopen of huren?

Een studie-instrument van kunststof kost tussen 600 en 700 euro. Als je over wilt gaan tot koop of huur is het altijd verstandig om eerst advies aan de docent te vragen. 

Aanmelden via Muzecollectief

De les wordt gegeven door een docent van het Muzecollectief. Je kunt je hier direct aanmelden.

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Vind ons leuk op facebook en blijf op de hoogte van onze nieuwtjes!