Cursus Muziektheorie voor A-examen

Wil je meer kennis over muziektheorie en gehoortraining? 

Gewoon nieuwsgierig? Je geheugen weer eens opfrissen? Of een graadexamen afleggen? Meld je dan vóór 15 oktober 2018 aan voor de cursus muziektheorie A. De cursus start in week 45, dag en tijd worden na de zomervakantie bekend gemaakt.

Voor wie is de cursus muziektheorie?

De cursus is voor toegankelijk voor iedere muzikant (instrumentaal of vocaal) die minimaal twee jaar muziekles heeft gevolgd. In deze cursus komt de muziektheorie en gehoortraining aan bod.

Wat leer je in de cursus?

In de lessen muziektheorie leer je de basisbegrippen uit de muziekleer en zijn er veel luisteroefeningen om het gehoor te trainen. De cursus wordt afgesloten met een examen. Als je geslaagd bent, ontvang je een certificaat. Speel je een instrument uit een harmonie-, fanfareorkest of brassband, dan ontvang je bij een positief resultaat het certificaat van het KNMO. De cursus bestaat uit 10 lessen, waarvan de laatste les het examen is.  

N.B. Het lesgeld is exclusief theorieboek en schrijfmateriaal!

Wat heb je nodig voor de cursus?

Voor deze cursus heb je het boek 'Algemene Muziektheorie A' nodig van Henk Maas/Janvan der Eijnden. ISBN: 9043123757. Daarnaast is het handig om een schrift, potlood en gum mee te nemen.

Deze cursus zou ook in Lochem komen: helaas zijn er te weinig deelnemers om de cursus in Lochem door te laten gaan. Je bent van harte welkom in Zutphen!

Afhankelijk van de groepsgrootte varieert de lesduur tussen 30 en 50 minuten.

 

 

Aanmelden

  • Vind ons leuk op facebook en blijf op de hoogte van onze nieuwtjes!

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.