hobo

Cursus Muziektheorie voor C- en D-examen

Ga je C- of D-examen doen? Of wil je nog veel meer weten over muziek?

Wil je je kennis over muziektheorie verder verdiepen en meer leren over de muziekgeschiedenis? Dan kan je je hier aanmelden voor de cursus muziektheorie C en D.

Voor wie is de cursus muziektheorie?

De cursus is toegankelijk voor iedereen die de A- en B-fase succesvol heeft doorlopen. Basiskennis over solfège is hiervoor noodzakelijk. Bij de inschrijving voor deze cursus ontvang je een uitnodiging voor een instaptoets, zodat je kunt inschatten of het niveau bij je past of welke kennis je nog moet vergaren. De instaptoets is alleen bedoeld om het instapniveau aan te geven! De docent zal op een speelse en actieve wijze iedereen enthousiast weten te maken. Naast alle leerlingen die een harmonie of fanfare instrument bespelen, zijn ook andere muzikanten van harte welkom zoals pianisten, violisten, zangers en gitaristen.

Wat leer je in de cursus?

De lessen van de cursus zijn gebaseerd op de boeken 'Algemene Muziektheorie, examen C' en 'Algemene Muziektheorie, examen D'. De cursus wordt afgesloten met een examen. Als je geslaagd bent, ontvang je een erkend certificaat. De cursus bestaat uit twaalf lessen van 60 minuten, waarvan de laatste les het examen is. De kosten zijn exclusief theorieboek en schrijfmateriaal.

Wat heb je nodig voor de cursus?

Afhankelijk van het niveau waar je examen in wilt gaan doen, heb je voor deze cursus een theorieboek nodig: 'Algemene Muziektheorie C' van J. van der Eijnden/ H. Maas, ISBN 9043115959 of 'Algemene Muziektheorie D' van J. van der Eijnden/ F. van den Berg, ISBN 9043119555. Het is handig om een schrift, potlood en gum mee te nemen.

N.B. Het lesgeld is inclusief landelijk erkend certificaat maar exclusief theorieboek en schrijfmateriaal!

Let op! De cursusprijs is exclusief BTW, vanaf 21 jaar komt er nog 21% BTW bij!

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Nieuw bestuurslid gezocht voor Stichting Muzehof!
    Klik op deze button voor meer info.