Muzehof landelijk gecertificeerd

Muzehof landelijk gecertificeerd!

Muzehof Centrum voor de Kunsten landelijk gecertificeerd.

Muzehof heeft het officiële kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). 
Hiermee voldoen wij aan de kwaliteitsnormen van Kwaliteit in Beeld die gelden voor Bibliotheken, Cultuurcentra en Taalhuizen.

Muzehof Centrum voor de Kunsten scoorde op veel onderwerpen zeer positief en daar zijn we heel blij mee.
Een belangrijk onderdeel van de toetsing is het maatschappelijke effect en de toekomstbestendigheid van de organisatie en diensten. 
Met dit certificaat heeft Muzehof de bevestiging gekregen dat we de de organisatie, functies en diensten, op een juiste manier uitvoeren en aan alle kwaliteitsnormen voldoen. Het certificaat is vier jaar geldig.

Onthulling gevelbord

De feestelijke onthulling van het gevel-certificaat vond plaats op woensdag 4 september jl. op de hoofdlocatie van de Muzehof in Zutphen.
De cultuurwethouders van de gemeente Zutphen, Mathijs ten Broeke, en de gemeente  Lochem, Henk van Zeijts, onthulden het nieuwe bord naast de ingang.

De organisatie is erg blij met de uitslag. Lisette Lagerweij, directeur: “Mooi dat gezien wordt dat Muzehof een wendbare, flexibele en innovatieve organisatie is. We staan op de kaart als lokaal expertisecentrum op het gebied van cultuureducatie en -participatie. Daar werken we dagelijks hard aan met ons kleine basisteam.”

Het CBCT over Muzehof:

De Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) toetst als onafhankelijke organisatie de kwaliteit van bibliotheek- en cultuurorganisaties en van programma’s voor geletterdheid.

  • Een quote uit het rapport: “Muzehof is de culturele samenwerkingspartner die staat voor kwaliteit, continuïteit, innovatie en diversiteit op het gebied van cultuureducatie voor en participatie door jong en oud”.
  • Muzehof staat midden in de lokale samenleving en werkt dan ook met vele partijen, ook buiten de lokale context, samen.” (citaat uit het auditrapport).
  • Een mooi citaat aan van de auditor die namens CBCT langs geweest is. “De  auditor was onder de indruk van de wijze waarop Muzehof vorm en inhoud geeft aan ambities en doelen. Dit is des te indrukwekkender gezien de kleinschaligheid van Muzehof en de relatief beperkte middelen die tot haar beschikking staan”.

Kortom, het CBCT is van mening dat Muzehof “haar zaakjes prima voor elkaar heeft. Vanuit een meerjarig ondernemingsplan is zij in staat om naast haar basispakket aan producten en diensten financieel 'vrije ruimte' te realiseren voor innovatie. Dit is in alle geledingen van Muzehof zichtbaar.

] Onthulling certificeringsbord door Mathijs ten Broeke - wethouder Lochem en Henk van Zeijts - wethouder Zutphen
Onthulling certificeringsbord door Mathijs ten Broeke - wethouder Zutphen en Henk van Zeijts - wethouder Lochem
   
Certificaat aan de gevel    
Proosten op de eerste landelijke certificering van Muzehof Centrum voor de Kunsten

V.l.n.r. : Mathijs ten Broeke - wethouder Zutphen, Pieter van den Hammen - bestuur Muzehof, Lisette Lagerweij - directeur Muzehof, Henk van Zeijts - wethouder Lochem

   

 4-9-2019

 

 

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Vind ons leuk op facebook en blijf op de hoogte van onze nieuwtjes!