Open Dag Muzehof, Muzecollectief en More MoveZ

In en rond de Muzehof aan de Coehoornsingel in Zutphen was het zondag 26 mei een drukte van belang. Daar werd de jaarlijkse Open Dag gehouden van 11 - 14 uur. Met workshops en optredens muziek, dans, circus en special guest rapper Pjotr. Bijzonder veel bezoekers en leerlingen uit de wijde regio Lochem/ Zutphen kwamen hier op af.

Nieuwe Dansschool
Dit keer begon de Open Dag al spannend met de onthulling van de naam van de nieuwe dansschool, More MoveZ. Deze was tot dan toe geheim gehouden. Al zeer vroeg waren er in de stad al flashmobs  (een onverwachte choreografie op locatie waarbij "langslopend publiek" in een dans lijkt uit te barsten). Tijdens de  flashmob werd de naam onthuld. De Dansschool in de Muzehof is overgenomen door twee van Muzehof's enthousiaste en ondernemende dansdocenten, te weten: Mareike MacLean en Romy Beumer. Hun dansers gaven doorlopend shows in de Dansstudio op de 2e verdieping.

Rapper Pjotr
De Zutphense rapper Pjotr is nu erg bekend door zijn hit "Zonneschijn". Voor de Muzehof-cultuurcoaches van Cultuur en School is hij al veel langer bekend. Rapper Pjotr geeft al workshops op scholen, in opdracht van de Muzehof voor de cultuurlessen in het ‘Cultuurmenu’ voor basisscholen. 
Op de Open Dag gaf hij een workshop van een uur en trad daarna op in het buitenpodium.

Optredens dans en muziek buitenpodium
Speciaal voor alle optredens was tent "De Torenkamer" opgezet.  Het naastgelegen park van Muzehof/Hanzehof bood hiervoor een prachtige plek. Bands en ensembles presenteerden zich voor publiek.
Hoogtepunten waren de talentenklas CaDanz en het koor Zutphen Zingt Werelds o.l.v. Merel Harkink/ Merel Hubatka. Dit koor met vele nationaliteiten repeteert wekelijks in de Muzehof.

Spectaculaire workshops circus en dans
In de Muzehof vonden ook workshops plaats van circus. iedereen die durfde kon meedoen. Verder was er ook Dancehall, de danssoort van dit moment, te zien in videoclips van hiphop-artiesten. Dit wordt vanaf volgend seizoen als nieuwe dansstijl aangeboden.

Muziekinstrumenten proberen
Vele bezoekers, leeftijd kleuter tot volwassene, speelden op de aanwezige muziekinstrumenten. De docenten van het Muzecollectief geven samen les op 22 verschillende instrumenten in alle genres. Van contrabas tot hobo, van drums tot zang, gitaar of accordeon: alles was mogelijk op de Open Dag van 26 mei 2019.

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Nieuw bestuurslid gezocht voor Stichting Muzehof!
    Klik op deze button voor meer info.