Parels voor de Kunst organiseert een informatiebijeenkomst

Voor het programma Parels voor de Kunst (culturele activiteiten voor 60+) organiseert de Muzehof een informatiebijeenkomst op maandag 29 augustus. De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen, uit Zutphen of Lochem, die overweegt een projectaanvraag te doen, of die meer informatie wil over dit programma.
De bijeenkomst is in Schouwburg Lochem van 12.00 uur tot 14.00 uur.

Parels voor de Kunst is in september 2015 gestart met het honoreren van projecten waarbij 60-plussers actief aan de slag gaan met kunst en cultuur. Culturele en/of zorg- en welzijnsinstellingen kunnen een projectaanvraag indienen bij Parels voor de Kunst, mits de activiteiten plaats vinden in de gemeente Lochem, Brummen en/of Zutphen.

De projecten moeten bovendien voldoen aan een aantal criteria, zo is het van belang dat aanvragers de samenwerking zoeken met minimaal één andere partij, dat in de projectplannen het beoefenen van kunst en cultuur centraal wordt gesteld en dat de projecten inhoudelijk goed aansluiten bij de wensen en behoeften van de doelgroep.

De Muzehof wil graag zo veel mogelijk organisaties, kunstenaars, zorg- en welzijnsinstellingen motiveren om een aanvraag in te dienen bij het programma Parels voor de Kunst. Omdat het programma en het indienen van een aanvraag regelmatig vragen op roept bij geïnteresseerden, organiseert De Muzehof een informatiebijeenkomst voor alle organisaties, kunstenaars, zorg- en welzijnsinstellingen uit Zutphen en Lochem.

Tijdens de informatie bijeenkomst krijgt men voorbeelden te zien van lopende projecten, informatie over de aanvraagprocedure en men kan advies inwinnen over de eigen plannen. Degenen die overwegen een aanvraag in te dienen of meer willen weten over het programma Parels voor de Kunst worden van harte verwelkomd door de organisatoren.

* maandag 29 augustus om 12:00 uur
* in Schouwburg Lochem van 12.00 uur tot 14.00 uur.

 

U kunt zich opgeven bij Aafje Hunink (coördinator Lochem) door een email te sturen naar a.hunink@muzehof.nl . Voor meer informatie over Parels voor de Kunst kunt u contact opnemen met de projectleider Marieke van de Geyn m.vandegeyn@muzehof.nl

 

Parels voor de Kunst is een samenwerking tussen Muzehof Centrum voor de Kunsten en de gemeenten Zutphen, Lochem en Brummen. De Muzehof is projectleider. Parels voor de Kunst wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeenten Zutphen, Lochem, Brummen en het Prins Bernhard Cultuurfonds en Provincie Gelderland.

  • Je bent nooit te oud om te leren!
  • Theater voor volwassenen, kijk hier voor ons aanbod!