Ouderen actief in Lochem

De Derde Helft van start in Lochem

27-03-2024 13:30 t/m 27-03-2024 16:30

De Derde Helft van Nationaal Ouderenfonds

Op 27 maart 2024 zijn ouderen uit Lochem en omgeving welkom bij sportvereniging ‘t Overschotje om gratis kennis te maken met activiteiten binnen De Derde Helft.  De Derde Helft is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds voor mensen die actief in het leven (willen blijven) staan en heeft als doel om van de sportkantine een ontmoetingsplaats te maken. Niet alleen voor sport en spel, maar ook voor een kop koffie en een goed gesprek.

Ontmoetingsplek in Lochem

Iedereen is bij ’t Overschotje van harte welkom om elkaar vrijblijvend te ontmoeten en mee te doen met activiteiten die georganiseerd worden door vrijwilligers zoals jeu de boules, bowls, koersbal, sjoelen en stempeltechnieken.  ‘t Overschotje stelt haar deuren elke woensdag open van 13.30 – 17.00 uur op Elzelaan 1, 7241 RX in Lochem. Aanmelden voor de kick-off of voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan Lenselink via e-mail of op telefoonnummer 0573 452 827.
Een werkgroep van ‘t Overschotje organiseert vanaf de kick-off wekelijks tal van sportieve en niet-sportieve activiteiten voor alle 65-plussers uit Lochem en omgeving. Zij werkt daarin samen met diverse maatschappelijke partners zoals Welzijn Lochem, Muzehof centrum voor de kunsten en het Nationaal Ouderenfonds.

Muzehof is als partner betrokken bij de Derde Helft omdat we vinden dat kunst en cultuur waardevol zijn voor alle inwoners van Lochem. Het speelt een grote rol in het welzijn van mensen; het voelt goed om jezelf te uiten en je te verplaatsen in een ander. Een leven lang experimenten en leren moedigen we aan. Kunst maken in je vrije tijd stimuleert je talent, geeft plezier en verbindt. Ontmoeting prikkelt creativiteit en daarom werken we graag met meerdere partners samen.
Dit alles komt heel mooi samen bij De Derde Helft! Samen met kunstenmaker Tessa Hoevers kan iedereen aan de slag gaan met verschillende druktechnieken.

Programma kick-off 27 maart 2024

> 13.30 uur - Inloop met koffie en thee
> 14.15 uur - Opening, activiteiten zoals jeu de boules, bowls, sjoelen en druktechnieken
> 16.30  uur - Afsluiting met een drankje

Voor wie is De Derde Helft?

Binnen De Derde Helft organiseren clubs activiteiten in de sportkantine, waaraan zowel leden als niet-leden deel kunnen nemen. Op deze manier vergroot de club de maatschappelijke waarde en wordt er saamhorigheid ervaren, zonder per se een sport uit te oefenen. Ook wordt er een kunst-activiteit georganiseerd. Zo hebben zowel de vereniging als de deelnemers profijt van De Derde Helft.

Over het Nationaal Ouderenfonds

Het Nationaal Ouderenfonds viert dit jaar haar 70 jarige bestaan. Wij zetten ons samen met partners, donateurs en vrijwilligers in voor een samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen. Onze activiteiten zijn laagdrempelig en gericht op ontmoeting. Zo helpen wij ouderen om op een actieve manier ouder te worden. Ook stimuleren we de samenleving om een leeftijdsvriendelijke omgeving te zijn. Want ouder worden doe je samen!

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Vind ons leuk op facebook en blijf op de hoogte van onze nieuwtjes!