Visie en missie

Muzehof is dé ontmoetingsplek op het gebied van kunst- en cultuureducatie in de regio Zutphen en Lochem. Muzehof doet wat nodig is om een bruisend cultureel klimaat te bevorderen, afhankelijk van het speelveld van vraag, aanbod en samenwerkingspartners.

Missie Muzehof

Muzehof is er voor iedereen die zich creatief wil uiten en ontwikkelen. We bieden een speelveld waar makers, partners en publiek elkaar ontmoeten. Met kunst en cultuur maken we de samenleving kleurrijk en krachtig.

Visie Muzehof

Muzehof centrum voor de kunsten zorgt voor inspirerende ontmoetingsplaatsen in de regio Zutphen en Lochem. In samenspel met onze collega’s uit onderwijs, cultuur, zorg, welzijn en overheid versterken we de natuurlijke plek van kunst en cultuur in de samenleving. We maken op vele plekken inspirerende lessen, cursussen, workshops, lezingen, presentaties, optredens en voorstellingen mogelijk, om iedereen de kans te geven een creatief leven te leiden.

Ben je mens, dan ben je kunstenaar. Ieder mens heeft talenten en Muzehof ondersteunt kinderen, jongeren en volwassenen die daarin willen groeien. Daar is geen maatstaf voor: de een z’n stap is de ander z’n sprong. Je creatief leren uiten in muziek, dans, theater of film, beeldende kunst of literatuur draagt bij aan het jezelf en de ander leren kennen. Muzehof verspreidt deze creatieve beweging in de samenleving en neemt de rol van aanjager op zich als dat nodig is. Uit het optreden van Muzehofs cultuurexperts blijkt enthousiasme, pit en levendigheid. We voelen ons thuis in een centrum voor de kunsten, op school, in de wijk en op digitale ontmoetingsplaatsen.

Samen met een poule van betrokken vrijwilligers vormen we een creatieve familie, waar iedereen aan kan schuiven, en waar de verschillen tussen mensen gevierd worden. Creativiteit is de bron van vernieuwing, daarom kijken we met een open blik naar de maatschappij, altijd op zoek naar nieuwe ideeën, kunstvormen en cultuuruitingen om te omarmen en te verspreiden.

 

Download hier ons Ondernemingsplan 2021-2025 'Welkom in een creatief leven'

Download hier onze Bedrijfsbrochure

Download hier ons Ondernemingsplan 2017-2021 'Pracht en Kracht van Cultuur'
Download hier ons Ondernemingsplan 2014-2017 'Verbindingen' (verkorte versie)
  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Vind ons leuk op facebook en blijf op de hoogte van onze nieuwtjes!