Samen met professionele musici op het podium

Meld je aan voor Speel mee met... Ciconia Consort 'Maiblumen'

11-05-2024 18:00 t/m 18-05-2024 21:15

Logo Spel mee metSpeel mee met... Ciconia Consort

Amateurstrijkers spelen samen met het dit professionele strijkorkest in het voorprogramma van het concert Wiener Maiblumen in de Buitensociëteit van Theater Hanzehof op 18 mei.

Net als het concert van Ciconia Consort zal het voorprogramma muziek zijn in Weense sferen. Op het programma staat namelijk het indrukwekkende Adagietto uit Mahlers Vijfde Symfonie en van Pietro Mascagni het Intermezzo uit Cavalleria Rusticana!
Violisten, altviolisten, cellisten en contrabassisten vanaf 10 jaar kunnen zich opgeven om mee te doen via onderstaand inschrijfformulier (deadline inschrijving: 26 april 2024). Deelname: €30

Meld je aan! link naar het aanmeldingsformulier

Bekijk hier de partijen van Mahler en Mascagni

en geef op het inschrijfformulier aan aan welke je gaat instuderen:
Overleg met je docent welke partij geschikt is voor jou. Handvat kan zijn dat voor samenspel je je partij makkelijk moet kunnen spelen op de coachingsdag. Zo blijft er ruimte over voor expressie en muziek maken.

  • Op 26 april en 10 mei zijn er extra repetities voor wie zich goed wil voorbereiden. (optioneel, gratis)
    O.l.v. Muzecollectiefdocent en (alt)violist Jaap van Elst 19:00-20:30 uur in Muzehof Zutphen.
  • Op 11 mei is de coachingsdag o.l.v. leden van het Ciconia Consort en hun dirigent Dick van Gasteren
    11-16 uur in Muzehof Zutphen.
  • Generale repetitie en concert zijn op 18 mei vanaf 16:30 uur en avond in de Hanzehof. Er is een maaltijd voor de deelnemers tussen generale en concert. (inbegrepen)
  • Het kost iedere deelnemer 30 euro om mee te spelen en mee te eten. Het voorprogramma is openbaar toegankelijk met een entreebewijs voor het concert. Deelnemers ontvangen een gratis ticket. Familieleden van de deelnemers krijgen korting op de entreeprijs voor volwassenen. Deelnemers ontvangen bericht hierover. Voor kinderen en jongeren bestaan al reductietarieven.

Ciconia Consort

Sinds de oprichting in 2012 geeft het strijkorkest Ciconia Consort spraakmakende uitvoeringen. Het orkest speelt muziek uit alle stijlperioden, van barok tot modern. Naast de grote strijkerswerken staan ook vaak onbekende meesterwerken en Nederlandse premières op het programma. Het orkest biedt niet alleen een concert, maar een echte avond of middag uit, waarbij concerten in een thematische context worden geplaatst.
Weense Romantiek met CiconiaConsort en Lenneke Ruiten. 
In Wiener Maiblumen is een fantastische hoofdrol weggelegd voor stersoliste Lenneke Ruiten, die in februari 2023 de prestigieuze Elly Ameling Ring kreeg uitgereikt. In Weense Konditorei-sferen, genietend van een stukje Sachertorte, zet Ciconia het Weense literaire klimaat van het fin de siècle centraal. Richard Dehmels gedicht Verklärte Nacht werd onnavolgbaar mooi verklankt in laat-romantische stijl door Schönberg, minder bekend is zijn gedicht Maiblumen in toonzetting van Zemlinsky. Het strijkkwartet Der Tod und das Mädchen van Schubert, op het gelijknamige gedicht van Matthias Claudius, werd prachtig bewerkt voor strijkorkest door Gustav Mahler. Maar Wenen is geen Wenen zonder de luchtige operette-evergreens Wien, Wien nur duallein en het Vilja lied. 
Kijk voor meer informatie op www.ciconiaconsort.nl

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Vind ons leuk op facebook en blijf op de hoogte van onze nieuwtjes!