Schoolvoorstelling

Start ICC-Cursus 'Motor voor cultuur'

07-02-2022 15:45 t/m 07-02-2022 19:15

ICC-Cursus 'Motor voor cultuur' start op 7 februari

Wat houdt het in om de cultuurcoördinator van een school te zijn? Hoe breng je je eigen passie en plezier op je collega’s over? Deze cursus biedt praktische handvatten, vaardigheden en inhoudelijke kennis om je rol optimaal vorm te geven.

De Cursus 'Motor voor cultuur' is voor ICC'ers (Interne Cultuur Coördinatoren) die werkzaam zijn in basisscholen. Het zijn leerkrachten die samenwerken met de cultuurcoaches van Muzehof Cultuur en School om de kunst- en cultuurlessen vorm te geven. Deze lessen voor de ICC'er zijn erkend als opleiding in het Lerarenregister.
Verdere informatie volgt bij opgave. Aanmelden: Julie de la Fuente

Lees hieronder alle info:

ICC-cursus: de motor voor cultuur
Doet jouw school ook mee aan de Route Cultuureducatie? Sla dan je slag met deze cursus: schrijf een cultuurplan voor je school, werk aan je culturele netwerk, stimuleer draagvlak in je school voor cultuureducatie en werk aan je eigen competities als cultuurcoördinator.

Dit kan allemaal in de nieuwe icc-cursus die maandag 7 februari start. Ook voor leerkrachten wiens school niet meedoet aan de Route Cultuureducatie.De intern cultuurcoördinator (icc'er) op de basisschool is spin in het web voor goed cultuuronderwijs. Als cultuurcoördinator ben je de verbindende schakel tussen school en culturele omgeving en coördineer je de culturele activiteiten op school. Nu veel scholen aan de Route Cultuureducatie meedoen is dit een uitgelezen gelegenheid om dit traject goed te laten landen in jouw school.

Cursus
De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten van drie uur. Naast de 24 contacturen moet rekening worden gehouden met ongeveer hetzelfde aantal uren voor studie en voorbereiding: totale studielast is ongeveer 50 uur. Het Lerarenregister heeft deze cursus officieel erkend als opleiding. Kosten: €450,-

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Vind ons leuk op facebook en blijf op de hoogte van onze nieuwtjes!