viool strijken

Workshops en masterclasses Ciconia en Pieter Wispelwey

18-03-2023 11:00 t/m 24-03-2023 19:00

Lessen en masterclasses

Ciconia Consort nodigt alle strijkers uit om op 18 maart lessen/ workshops met hen te doen. Aan het eind van de dag selecteren ze vier cellisten die dan op 24 maart een echte masterclass krijgen van niemand minder dan meestercellist Pieter Wispelwey!

En violisten mogen meespelen met een stukje muziek, 'Romanza Andaluza' van Sarasate, in het Ciconia-concert Spaanse Nachten met Wispelwey op 24 maart in de Buitensociëteit van Hanzehof Zutphen!

Schrijf je in voor:

* lessen door Ciconia op 18 maart 12:00-17:00 uur Muzehof Zutphen
(voor alle strijkers, kies je eigen stukken evt. in overleg met je docent. Alle leeftijden maar instapniveau is ‘behendigheid in de eerste drie posities en verschillende streeksoorten’)
Publiek is welkom om de lessen mee te maken, deelnemers gaan bij elkaar kijken en luisteren.

* volg een masterclass van Pieter Wispelwey op 24 maart 15:00 - 17:30 uur
(alleen door vier op 18 maart geselecteerde cellisten)

* speel 24 maart mee met Ciconia in Theater Hanzehof Zutphen!
(alleen voor violisten, download hier de muziek 'Romanza Andaluza' van Sarasate.)

Aanmelden

Aanmelding is nu gesloten. Deelnemen kost voor iedereen 25 euro. Je krijgt daarvoor ook een gratis kaartje, en jouw fans ook korting, op de toegangsprijs van het concert Spaanse Nachten!
Voor vragen, mail Petra Bennis of bel 0575-515350

Ook: muzieklezing 'La Musica Notturna'

Op 18 maart vindt de boekpresentatie plaats door Dick van Gasteren, dirigent van Ciconia Consort, over La Musica Notturna delle strade di Madrid van cellist Luigi Boccherini.
Van Gasteren ontdekte een geheime boodschap die schuilt achter dit mysterieuze muziekwerk. De lezing, gecombineerd met beeldpresentatie en uitvoering van het kwintet door Ciconia-musici is te horen in De Bibliotheek, Zutphen (20:00 u). Kaarten hier te koop

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Vind ons leuk op facebook en blijf op de hoogte van onze nieuwtjes!