Boeren Bruiloft Erfgoed John F. Kennedyschool Zutphen

Boeren brulfte

Kinderen maken kennis met Achterhoekse streektaal en –cultuur d.m.v. een leskist aangeboden door het Erfgoedcentrum Achterhoek & Liemers.

Aan de hand van verschillende opdrachten over het huwelijk, erfgoed en het verleden ontdekken de leerlingen hun eigen geschiedenis en die van de Achterhoek. Daarnaast bekijken ze ook hoe trouwen in andere landen in zijn werk gaat.

Nederland kent steeds meer culturen en ook in de Achterhoek is het niet meer vanzelfsprekend dat je woont binnen een straal van 20 kilometer van waar je geboren bent. De diversiteit in de regio is de laatste tientallen jaren steeds meer toegenomen. Dit betekent ook dat niet iedereen kennis heeft van de Achterhoekse gewoonten, gebruiken en cultuur terwijl ze in veel gevallen nog heel actueel zijn. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld paasvuren, het naoberschap en het Sarah en Abraham zetten. Door leerlingen kennis te laten maken met het cultureel erfgoed uit hun omgeving, hopen we dat ze zich bewust worden van de culturele rijkdom om hen heen. 

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.