Workshop Speksteen Mirjan Koldeweij

Van animatie tot speksteen

Cultuur verrijkt niet alleen een kind maar vergroot ook het leervermogen. Met dit in gedachte heeft de Muzehof de afgelopen periode culturele activiteiten ontwikkeld, gecoördineerd en uitgevoerd op scholen in de gemeente Lochem.

In de periode januari t/m april 2014 zijn er op bijna alle basisscholen in de gemeente Lochem allerlei activiteiten op gebied van Kunst en Cultuur. Zo zijn er workshops Speksteen waarbij leerlingen vaardiger worden in het omzetten van 2D en 3D. Ook worden er op verschillende scholen Animatieworkshops gegeven. Dit helpt dit kinderen bewuster te worden van de mogelijkheden in multi-media. “Wat verrassend snel resultaat”, aldus een leerkracht van Villa 60 uit Eefde na de workshop Animatie van Inge Theunissen. De St. Joseph vindt de percussie workshop van Tessa Valstar “fantastisch”.

Natuurlijk gaat cultuureducatie verder dan alleen het organiseren van interessante  activiteiten. De Muzehof gaat voor samenwerking met scholen waarbij cultuureducatie een plek heeft binnen het schoolbeleid en zo een versterking kan zijn voor de algemene onderwijsvakken en de ontwikkeling van kinderen.

Scholen konden zich inschrijven op allerlei workshops welke werden aangeboden in samenwerking met Move-On!, het team van combinatiefunctionarissen van de gemeente Lochem waartoe Edith Gloerich, de toenmalige Lochemse Cultuurcoach van de Muzehof behoort. 

 

 

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.