Erfgoedlessen Zutphen-Lochem

Erfgoed: Reizen in de Tijd

Erfgoed: Reizen in de Tijd

Is alles wat je ziet wel wat het lijkt? Ontdek de omgeving van de school met de leerlijn Reizen in de Tijd! Vanaf het schooljaar 2019-2020 voert Muzehof de leerlijn in voor erfgoededucatie: Reizen in de Tijd. De leerlijn is volop in ontwikkeling. Er worden dus steeds meer lokale bezoeklessen aan de leerlijn toegevoegd de komende drie jaar!

Digitale reis

Door de schooljaren heen maken de leerlingen een reis door de tijd. Dit doen ze door lessen die leerkracht en leerlingen worden aangeboden op www.reizenindetijd.nl. Deze site bevat al het materiaal dat leerlingen nodig hebben om deze reis te maken. Het is de virtuele gereedschapskist voor leerlingen en leerkrachten. Er zijn opdrachten, verhalen, achtergrondinformatie, presentaties, handleidingen en games te vinden. Verder is er bij vrijwel elk leerjaar een op maat gemaakte game. Deze game is ofwel een teaser of dient als werkvorm om het thema in de lessenserie van dat leerjaar te onderzoeken.

Praktisch

In elk leerjaar volgen de leerlingen één of twee lessenseries met een bepaald thema. De lessenreeks bestaat uit drie tot vier lessen. Daarvan is er één voorbereidend en één verwerkend/reflecterend. Ook is er een les waarbij een instelling wordt bezocht of waarin een deskundige in de klas komt; de leerlingen zien en ervaren het erfgoed in het echt. Deze les sluit nauw aan op het onderwerp dat in de lessenserie aan bod komt. Verder is er – waar mogelijk – een workshop over het thema van een (kunst)vakdocent aan de lessenserie gekoppeld.

Zie hoe Reizen in de Tijd werkt in dit filmpje:

Bekijken en bestellen

De ICC'er kan de bezoeklessen bestellen via de KCE-gids in het Totaalaanbod Cultuureducatie.
Een overzicht staat ook op www.reizenindetijd.nl.

Scholing

Wil je erfgoed tot leven laten komen in je klas? Geef je dan op voor de bijeenkomst: Een klas vol spullen. Zie verder scholing leerkracht.

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Vind ons leuk op facebook en blijf op de hoogte van onze nieuwtjes!