Muzehof is dé basisorganisatie voor cultuureducatie in de regio's Zutphen-Lochem.

Wat doet Muzehof

Over Muzehof

Je kind krijgt op de basisschool tijdens de lessen cultuureducatie, zoals dans, zoals muziek, (school)theater en erfgoed uit jouw buurt. Muzehof is onafhankelijk en maakt een selectie uit het aanbod van kunstaanbieders die op de scholen lessen verzorgen. We kennen de lessen en de cultuurdocenten goed en hebben uitstekend landelijk en regionaal lesaanbod verzameld. En we weten wat je kind nodig heeft op school, danzij onze samenwerking met de leerkrachten, ICC'ers en directeuren.

Voor de welbekende landelijke organisatie Méér Muziek in de Klas, bekend van Koningin Maxima, zoekt Muzehof allerlei samenwerking. Meer weten over Méér Muziek in de Klas Lokaal, de regio-samenwerking Zutphen, Brummen, Voorst en Lochem? Kijk op onze pagina

Muzehof is dé basisorganisatie voor cultuureducatie in de regio's Zutphen-Lochem. We verzorgen dit trouwens niet alleen onder schooltijd, maar ook aan de randen van de schooltijd en in de wijk. Wist je dat je kinderen via Muzehof kennis kunnen maken met kunst en cultuur? Dat kan op de Muzehof-leslocaties in Zutphen, Lochem en Gorssel en vaak op de school van je kinderen of in de wijk waar je woont. Je kunt kiezen uit een mooi aanbod voor kinderen. Kinderen vinden dit vaak ontzettend leuk om te doen. Laat ze het eens proberen! Wij verzamelen het lesaanbod van onze samenwerkingspartners op onze website. En vinden ze het inderdaad erg leuk en willen ze meer doen, dan kunnen we je eventueel helpen om financiële ondersteuningsmogelijkheden bij de gemeente te vinden.

Over Cultuur en School

De cultuurcoaches van Muzehof overleggen met de Interne Cultuur Coördinator (ICC'er) van de school. Ze bekijken welke cultuuractiviteiten passen binnen het jaarprogramma van de school voor kinderen van alle groepen. Ze kennen de lessen en de cultuurdocenten goed en hebben uitstekend landelijk en regionaal lesaanbod verzameld. Ze regelen de culturele activiteiten binnen en buiten de school samen met de school van je kind.

De school van je kind betrekt de culturele omgeving bij haar onderwijs. Daarmee haalt ze een bron van kennis, inspiratie en expertise in huis. Kinderen raken daardoor meer betrokken bij de plek waar ze wonen. Als kinderen op school kennismaken met hun culturele omgeving, wordt de drempel bijvoorbeeld minder hoog om in hun vrije tijd iets te gaan doen aan kunst en cultuur. Om zo hun talenten te verdiepen en wat ze leren mee te nemen in hun hele leven. Daar werken we zo graag aan mee!

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Vind ons leuk op facebook en blijf op de hoogte van onze nieuwtjes!