2. Workshop Theater door Robert Baarda

Robert nam ons mee in de groepsdynamica door middel van theateropdrachten. Het was een zeer goed opgebouwde les waarin ik in elke opdracht verdiepte in mijn vertrouwen en vaardigheden o.a. om samen te werken.

Een kleine impressie van wat ik leerde over wat je kunt met theater in onderwijs:

  • Onderling vertrouwen creëren door oogcontact met elkaar te blijven houden, elkaar te blijven zien en samen in stilzwijgen fysiek een vorm in de ruimte te maken.
  • Je gedrag onderzoeken door te reflecteren op wat je tegenkomt in dit proces en wat er gebeurt als je niet mag praten, aanwijzen en anderen in positie zetten.
  • Bewust worden van wat en hoeveel je communiceert door het maken van standbeelden zó langzaam veranderen van uitdrukking zonder dat iemand het proces van de verandering ziet. (zie filmpje)

Het was inspirerend! Leerkrachten wilden meteen gaan uitproberen, morgen! En ook aanbieders kwamen op ideeën door de werkwijze van Robert.
Wil je jouw team ook laten inspireren en ideeën geven om met theater te werken aan doelen? Vraag ‘m! www.robertbaarda.nl

En, was het inspirerend? Reacties van deelnemers op de workshop Theater van Robert Baarda
Manja Bedner, theatermaker: ‘De workshop theater was leuk. Robert legde de link naar de kinderen goed. Er werd gevraagd of ik dacht elementen uit de workshop te gaan gebruiken. Ik heb volgens mij geschreven dat ik dat niet verwachtte. Maar heb het wel gedaan.’

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Vind ons leuk op facebook en blijf op de hoogte van onze nieuwtjes!