Saxofoonles jongeren

Saxofoon voor jongeren

Wil je saxofoon spelen?

Al na een paar maanden les kun je aardig spelen, ook samen met anderen. 

De muziek van de saxofoon

De saxofoon komt veel voor in de volgende muziekstijlen: pop, klassieke muziek en jazz. Met de saxofoon kun je dus in een popband, harmonieorkest, bigband, saxofoonkwartet, bluesband of rock & roll band spelen. Al na een paar maanden les kun je meespelen in een bandje van de Muzehof. Tijdens het cursusjaar wordt een aantal samenspeellessen met andere pop-jazzinstrumenten georganiseerd, bijvoorbeeld bas en drums, zang en keyboard et cetera. 

Hoe werkt de saxofoon?

De saxofoon is een blaasinstrument dat rond 1840 door de Belgische instrumentbouwer Adolf Sax werd uitgevonden. In de loop van enkele jaren is er een hele familie aan saxofoons ontwikkeld (van heel klein –  de sopranino sax, tot heel groot – de contrabas sax). De vier meest voorkomende zijn de sopraansax, de altsax, de tenorsax en de baritonsax. De saxofoon behoort, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, tot de houten blaasinstrumenten. Dit is omdat het geluid gemaakt wordt met een rietje. 

Een saxofoon kopen of huren?

Een saxofoon kun je kopen vanaf ongeveer 600 euro. Dan heb je een tweedehands altsax. Een nieuwe altsax kost ongeveer 950 euro. Natuurlijk zijn de docenten van de Muzehof ook goed op de hoogte. Vraag hen gerust om advies voordat je een instrument wilt aanschaffen. 

Aanmelden via Muzecollectief

De les wordt gegeven door een docent van het Muzecollectief. Je kunt je hier direct aanmelden.

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Vind ons leuk op facebook en blijf op de hoogte van onze nieuwtjes!