Celloles kinderen

Cello voor kinderen

Wil je cello spelen?

Wil je lessen cello gaan volgen? Je kunt al vanaf 6 jaar beginnen met cellolessen. Zelfs als je nog klein bent, want er zijn ook kleine cello's. Je leert al snel noten lezen maar je leert ook uit je hoofd spelen en andere muzikanten begeleiden. Je kunt je hier al aanmelden! 

De muziek van de cello

Met de cello kun je allerlei soorten muziek spelen. Op de Muzehof kun je bijvoorbeeld klassieke muziek maken in ensembles en symfonieorkesten. Maar de cello wordt ook gebruikt in musicals, operettes, luisterliedjes of heavy metal (zoek maar eens op cellokwartet Apocalyptica). Als je dat wilt, kun je binnen de Muzehof meespelen in een popband of in de A-Strijkers, dat is het eerste strijkensemble van de Muzehof. Daar kun je al meespelen als je ongeveer een half jaar celloles hebt gehad. 

Hoe werkt de cello?

De cello is familie van de viool. De lange naam van de cello is violoncello. Het instrument is al wel 400 jaar oud. De cello is groter dan de altviool, maar kleiner dan de contrabas. Hij staat, net als de bas, met een punt op de grond en je moet zitten als je de cello bespeelt. Je gebruikt een strijkstok om mooi warm en diep geluid uit de cello te krijgen. De cello is echt een instrument om mee samen te spelen; alle andere muziekinstrumenten klinken er mooi bij. 

Een cello kopen of huren?

Huren is makkelijk. Als je klein bent krijg je een kleine cello. Ga je groeien, dan kun je altijd overstappen op een grotere. Wil je een cello aanschaffen overleg dan altijd eerst met de docent.

Aanmelden via Muzecollectief

De les wordt gegeven door een docent van het Muzecollectief. Je kunt je hier direct aanmelden.

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Vind ons leuk op facebook en blijf op de hoogte van onze nieuwtjes!