Dwarsfluitles kinderen

Dwarsfluit voor kinderen

Wil je dwarsfluit spelen? 

Als je 7 jaar bent of ouder, dan kun je voor dwarsfluitles bij de Muzehof terecht. In de eerste lessen leer je vooral een goede toon te maken. Als dat eenmaal lukt, komen de vingers erbij. Je kunt dan al gauw je eerste liedjes spelen. Heb je een vaste beugel, dan is fluitspelen even wennen, maar het kan wel. 

De muziek van de dwarsfluit

Er is heel veel leuke en mooie muziek voor dwarsfluit geschreven: klassiek, pop, volksliedjes en nog veel meer. Al vanaf de eerste les leer je samenspelen. Als je in september begint, kun je met Kerstmis al kerstliedjes spelen. Na twee jaar les kun je meedoen in het Fluitensemble Toetiefloetie. 

Hoe werkt de dwarsfluit?

De dwarsfluit is een hoog blaasinstrument met een mooie, warme klank. Meestal wordt deze fluit van zilver gemaakt, maar er zijn ook fluiten van hout of zelfs van goud. De naam zegt het eigenlijk al, deze fluit wordt “dwars” bespeeld. Je krijgt er geluid uit door een straaltje lucht schuin in het mondgat te blazen. De verschillende tonen maak je door de klepjes in te drukken. De piccolo is een heel kleine dwarsfluit, die nog hoger klinkt. De altdwarsfluit en de basfluit klinken juist lager dan een gewone dwarsfluit. 

Een dwarsfluit kopen of huren?

Goede leerlingenfluiten zijn er vanaf ongeveer 500 euro. Er zijn soms ook goede tweedehands fluiten te koop. Huren kan ook: voor 150 euro huur je een nieuwe fluit voor een heel jaar. Er zijn speciale, lichte kinderfluiten met een gebogen kopstuk te huur. Je docent kan je er alles over vertellen. 

Aanmelden via Muzecollectief

De les wordt gegeven door een docent van het Muzecollectief. Je kunt je hier direct aanmelden.

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Vind ons leuk op facebook en blijf op de hoogte van onze nieuwtjes!