Pianoles kinderen

Piano voor kinderen

Wil je piano spelen?

Kinderen kunnen al pianoles krijgen vanaf 5 jaar. In het begin speel je zowel op het gehoor als vanuit het notenschrift. Afhankelijk van leeftijd en voorkennis.

De muziek van de piano

De piano komt voor in verschillende muziekstijlen: klassiek, pop, jazz en wereldmuziek. Met de piano kun je overal terecht! Voor de ambitieuze leerlingen worden speciale samenspelavonden georganiseerd. Ook wordt deelname aan concoursen gestimuleerd en ondersteund. Veel aandacht wordt besteed aan samenspel.

Hoe werkt de piano?

De klank van een piano ontstaat wanneer je toetsen indrukt (totaal 88 toetsen). Die toetsen slaan via een mechanisme de hamers tegen de snaren. De hamers bestaan uit een houten steel met daaraan een houten kern die bekleed is met twee lagen vilt. De piano heeft twee of drie pedalen. Het rechterpedaal zorgt ervoor dat de tonen langer doorklinken.

Een piano kopen of huren?

Koop een piano bij een gerenommeerde pianozaak. Daar hebben ze de juiste informatie over nieuwe en tweedehands piano’s. Voor extra advies kun je natuurlijk altijd contact opnemen met de pianodocenten.

Aanmelden via Muzecollectief

De les wordt gegeven door een docent van het Muzecollectief. Je kunt je hier direct aanmelden.

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Vind ons leuk op facebook en blijf op de hoogte van onze nieuwtjes!