Vioolles kinderen

Viool voor kinderen

Wil je (alt)viool spelen?

Je kunt hier al vioolles volgen vanaf ongeveer 5-jarige leeftijd. De lessen zijn meestal in kleine groepjes. Er is veel aandacht voor het spelenderwijs ontwikkelen van een goede vioolhouding en een mooie klank. Ook worden er veel liedjes gezongen en gespeeld. Daarmee ontwikkel je het gehoor. Je hoeft nog geen noten te kunnen lezen, dat leer je gedurende het eerste jaar.

De muziek van de viool

Viool is misschien het meest bekend als een instrument voor klassieke muziek. Maar de viool wordt ook gebruikt voor volksmuziek, pop en jazzmuziek. Op de Muzehof kun je al deze stijlen verkennen en beoefenen. Als je viool speelt, kun je al heel snel meespelen in een orkestje of bandje. De Muzehof heeft daarvoor verschillende ensembles. Als je een half jaar les hebt, kun je al meespelen in de A-strijkers. 

Hoe werkt de viool?

De viool is het kleinste en meest bekende strijkinstrument. Hoewel er veel solomuziek is geschreven voor viool, is het echt een instrument om mee samen te spelen in een orkest of ensemble.

Een viool kopen of huren?

De meeste leerlingen starten op een gehuurde viool. Violen zijn er in vele maten, dus ook hele kleine. De docent meet je op en kan dan de goede maat viool doorgeven. De docent bemiddelt ook bij de verhuur van violen. Het huren van een viool kost ongeveer 130 euro per jaar exclusief borg. 

Aanmelden via Muzecollectief

De les wordt gegeven door een docent van het Muzecollectief. Je kunt je hier direct aanmelden.

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Vind ons leuk op facebook en blijf op de hoogte van onze nieuwtjes!