Drumles volwassenen

Drums voor volwassenen

Wil je drummen? 

Wil je drumlessen gaan volgen? Al na een paar lessen kun je met een cd meespelen. De eerste lessen zijn op het gehoor (auditief) en daarna begin je met noten lezen. In de les speel je veel met muziek mee, maar je leert  ook verschillende soorten muziekstijlen en ritmes spelen. Meld je dus nu aan!

De muziek van de drums

Met een drumstel kun je natuurlijk in een echte band gaan spelen. Er is keus in verschillende stijlen muziek, zoals: latin, jazz, metal, rock, funk. Als je wilt, kun je ook af meedoen met samenspeellessen met andere pop-jazzinstrumenten. Zoals met bas, zang, gitaar of keyboard. Diverse combinaties zijn mogelijk!

Je kunt ook in een slagwerkgroep spelen, samen met andere slagwerk-instrumenten. Als je bij een harmonie, fanfare of symfonieorkest wilt spelen, volg dan de Hafa-richting (harmonie fanfare). Je krijgt les volgens landelijk gestelde eisen. Zie slagwerk.

Hoe werkt de drums?

Het drumstel is het meest bekende slagwerkinstrument. In grote ensembles zoals de fanfare, de harmonie en het symfonieorkest worden vaak heel veel verschillende slagwerkinstrumenten gebruikt, waaronder de kleine trom, concertbekkens, pauken en het klokkenspel (of lyra).

Een drumstel kopen of huren?

Een beginners-drumstel koop je vanaf ongeveer 500 euro. Tweedehands kan natuurlijk ook. Overleg altijd eerst met de docent. De docent kan je ook tips geven waar je een drums kunt kopen of huren.

Aanmelden via Muzecollectief

De les wordt gegeven door een docent van het Muzecollectief. Je kunt je hier direct aanmelden.

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Vind ons leuk op facebook en blijf op de hoogte van onze nieuwtjes!