Harples volwassenen

Harp voor volwassenen

Wil je harp spelen?

De meeste leerlingen beginnen eerst op een ‘haakjesharp'. Deze heeft geen pedalen maar haakjes waarmee je de toonhoogte van de snaren kunt veranderen. Een paar keer per jaar zijn er ensemble-lessen waarin je een harporkest vormt met andere harpleerlingen. Ook andere manieren van samenspelen zijn mogelijk binnen de Muzehof. 

De muziek van de harp

De harp is zowel een solo als ensemble- en orkestinstrument. Allerlei soorten muziek is geschreven voor de harp van klassiek tot pop of Ierse folkmuziek. De harp wordt ook gebruikt als begeleidingsinstrument, bijvoorbeeld voor zangers (vroeger de minstrelen) of als samenspeelinstrument met andere instrumenten, bijvoorbeeld met de dwarsfluit. 

Hoe werkt de harp?

De harp is het alleroudste snaarinstrument. De klankkast van de harp is het hart van het instrument en bepaalt in grote mate de klank. De snaren oefenen enorme krachten uit op de harp: bij een harp met 34 snaren is dit ongeveer 1500 kilo. De harp moet dan ook bijzonder stevig in elkaar zitten en alleen het beste hout is goed genoeg. Daar staat wel tegenover dat het instrument een lange levensduur heeft en dat je op een kleine harp met 34 snaren eigenlijk je hele leven kunt blijven spelen. Mocht je toch meer willen dan is er de pedaalharp: dit instrument met 47 snaren kom je tegen in orkesten.

Een harp kopen of huren?

Een kleine harp is te koop vanaf 1.600 euro. Er zijn ook tweedehands harpen te koop. Huren kan ook: vanaf 40 euro per maand (huurkoop). Een harp aanschaffen kun je het beste doen in overleg met de docent.

Aanmelden via Muzecollectief

De les wordt gegeven door een docent van het Muzecollectief. Je kunt je hier direct aanmelden.

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Nieuw bestuurslid gezocht voor Stichting Muzehof!
    Klik op deze button voor meer info.