Tromboneles volwassenen

Trombone voor volwassenen

Wil je trombone spelen?

Trombone spelen leer je in eerste instantie auditief. Zo is er alle aandacht voor de techniek (lippenstand, ademtechniek, gehoortraining, schuiftechniek en dergelijke). Na een paar lessen wordt het notenschrift gebruikt. 

De muziek van de trombone

Een trombone wordt in alle muziekstijlen gebruikt van klassiek tot jazz en natuurlijk in de harmonie en fanfare muziek. Je kunt ervoor kiezen in een orkest of band te gaan spelen, bijvoorbeeld in een harmonie, fanfare, bigband, popband of symfonieorkest. Bij de Muzehof bestaat de mogelijkheid om trombone te spelen in een koperensemble, bigband, symfonieorkest en diverse bandjes.

Hoe werkt de trombone?

De trombone is een koperblaasinstrument, waarop je met behulp van lipspanning en ademsteun muziek kunt maken. Door het trillen van de lippen op het mondstuk komt de lucht in het instrument in trilling, zodat er een toon ontstaat. De hoogte van de tonen verandert door een schuif op en neer te bewegen en je lipspanning te veranderen.

Een trombone kopen of huren?

Een beginners-trombone kost ongeveer 700 euro. Je kunt bij de vakhandel ook een tweedehandse kopen. Het is aan te raden dit in overleg met de docent te doen. Veel muziekwinkels verhuren ook instrumenten. Als je lid bent  van een muziekvereniging krijg je van die vereniging een instrument in bruikleen.

Aanmelden via Muzecollectief

De les wordt gegeven door een docent van het Muzecollectief. Je kunt je hier direct aanmelden.

  • Heb je een vraag? Neem contact op met de Muzehof.
  • Vind ons leuk op facebook en blijf op de hoogte van onze nieuwtjes!